Additiv tillverkning

Additiv tillverkning är en lättarbetad och kostnadseffektiv metod för friformsframställning.

Additiv tillverkning (AT) är benämning som används för att bygga tredimensionella komponenter. Vid additiv tillverkning skapar man prototyper genom att addera material. Motsatsen, subtraktiv tillverkning, är t.ex. fräsning och svarvning.

 •  

  Minskar avfallskostnader

  Med additiv tillverkning kan företag minska avfallskostnaderna väsentligt jämfört med subtraktiva tillverkningsmetoder. Den subtraktiva tillverkningsmetoden genererar större mängder spillmaterial som kostar företag stora summor att göra sig av med. Samtidigt sparar vi på miljön genom att använda additiv tillverkning.

  Vilken additiv tillverkningsmetod passar dig?

  Det är inte alltid självklart vilket exakt behov som finns för dig som är intresserad av en 3D-skrivare. Kontakta Protech för att diskutera din affärsverksamhet och dina önskemål. Vi är säkra på att det finns en lösning för just dina idéer.


 • Konceptmodell

  Har du en idé på en ny produkt kan en konceptmodell vara till fördel.

  Verifiera designen, är det dem form du hade tänkt dig? Finns det plats för allt som eventuellt är tänkt att monteras i? Är proportionerna rätt?

 • Thermos-Stratasys-Protech.pngBättre design med konceptmodeller

  För Thermos är design a och o. Med en 3D-skrivare kan de snabbt ta fram prototyper till låga kostnader internt. Behöver designen justeras är jobbet gjort på några minuter och en ny prototyp är på gång i 3D-skrivaren.


 • Funktionsmodell

  Var säker på att det blir rätt och funktionstesta din idé.

  Går det att skruva ihop din modell med andra delar? Är prototypen flexibel nog för ditt behov? Har du testat den i riktig miljö?

 • Ducati-Stratasys-Protech.pngHållbara funktionsmodeller till motorer

  Ducati bygger funktionsmodeller i egen regi för att minska ledtiden från idé till färdigt fordon. Additiv tillverkning ger starka och hållbara prototyper i ABS, polykarbonat och polyfenylsulfon på kort tid.


 • Produktionsutrustning

  Specialtillverkade fixturer, jiggar, robot gripdon och vakuumformning.

  Inom industriverksamhet finns det ofta ett stort behov av specialtillverkad utrustning och verktyg. Med 3D-skrivare kan du skriva ut hållbara verktyg direkt i egen regi.

 • BMW-Stratasys-Protech.jpgMonteringsverktyg till BMW

  På BMW's fabriken i Regensburg, Tyskland, är den additiva tillverkningen en viktig arbetsmetod för att snabbt och enkelt skriva ut anpassade fixturer och jiggar. Delarna används i sin tur som hjälpmedel för att montera och testa bilen.


 • Slutprodukt

  För specialanpassade kundlösningar och produkter i små upplagor.

  När du behöver ta fram slutprodukter i korta serier kan en 3D-skrivare vara till stor nytta för din verksamhet, Möjligheterna är många och vi har flera materialalternativ som kan passa dina och dina kunders behov.

 • DST-Control-Protech.pngSkriver ut kundanpassade produkter

  DST i Linköping utvecklar och tillverkar gimbaler för montering på obemannade fordon, som t.ex. drönare och robotar. Gimbalens egenskaper anpassas med olika sensorer och kameraögon efter kundens behov.


 • Kontakta säljare

  Våra duktiga säljare står beredda att tillhandahålla information och svar på dina frågor om additiv tillverkning. Kontakta en säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

  Mälardalen/Norra Sverige
  Evald Ottosson
  evald.ottosson@protech.se
  Telefon: +46 (0)8 - 594 708 01

  Mälardalen/Norra Sverige
  Johan Nyström
  johan.nystrom@protech.se
  Telefon: +46 (0)8 - 594 73 391

  Södra Sverige
  Daniel Risberg
  daniel.risberg@protech.se
  Telefon: +46 (0) 33 - 44 24 40

 • Om Protech

  Protech har funnits på marknaden i över 20 år och är en av Nordens största återförsäljare av 3D-skrivare. Vi har lång erfarenhet av additiv tillverkning och finns till hands för kostnadsfri rådgivning. Läs mer om Protech här »