CAD/CAM-system

Integrerade CAD/CAM-system för design, konstruktioner och kvalitetskontroll.

Med CAD/CAM kan du skapa grafiska representationer av anläggningar och databaser, solidmodeller och trådmodeller med mera. CAD används för att rita upp digital design som i sin tur kan skrivas ut i 3D-skrivare.

 • CAD/CAM-system

  Många av våra CAD/CAM-systemen är specialanpassade för att passa olika branscher. Konstruktion och tillverkning av formsprutningsverktyg, plåtformande verktyg samt möbel- och inredningsproduktion är vanligt förekommande användningsområden.

  Exempelvis erbjuder vi TopSolid'Wood och TopSolid'WoodCam för träbearbetning inom träindustrin eller PowerMILL för 3- till 5-axlig fräsbredning av komplexa ytor t.ex. modeller och verktyg. En CAD-konstruktion CNC-bereds sedan till marknadens alla förekommande bearbetningsmaskiner.

  Kort sagt hittar du en mängd olika användbara CAD/CAM-system hos oss som garanterat kommer att ta din produktion till nya höjder, oavsett bransch. Är du nyfiken på att få veta mer så är du självklart varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

  Vad är CAD?

  CAD var från början en förkortning för Computer Aided Drafting men står idag för Computer Aided Design. CAD är ett program där man skapar ritningar digitalt som man sedan kan använda för produktion, t.ex. för 3D-utskrifter eller fräsning. I början användes tekniken främst för att ta fram byggnadsritningar men under senare år har utvecklingen av programvaran lett till att man relativt enkelt även kan skapa häftiga och detaljrika 3D-visualiseringar.

  Vad är CAM?

  CAM är en förkortning av Computer Aided Manufacturing som på svenska innebär en digital generering av program till något som kallas för NC-styrda maskiner. Ett CAM-program har till uppgift att analysera en 2D- eller 3D-modell för att sedan bearbeta denna i exempelvis en svarv eller en fräs.


 • Kontakta säljare

  Fyll i ett kontaktformulär eller kontakta ensäljare direkt för ytterligare information om våra CAD/CAM-system från TopSolid och Autodesk.

  Mälardalen/Norra Sverige
  Anders Brask
  anders.brask@protech.se
  Telefon: +46 (0)8 - 594 708 06
      
  Södra Sverige
  Daniel Risberg
  daniel.risberg@protech.se
  Telefon: +46 (0)371 - 588 394

 • Om Protech

  Protech har levererat flera tusen CAD/CAM-system i Norden. Vi erbjuder utbildning på samtliga CAD/CAM-system från TopSolid och Autodesk. Läs mer om Protech här »

   

  TopSolid logo 200x49px transparent.png
   

  Autodesk_Logo_600x121px.jpg