3Shaper över landsgränser

3Shaper hjälper smyckestillverknarna Magnus Hugardt och Monica Camps att samarbeta mellan Spanien och Sverige.

3shaper-protech-Smyckesboden.jpg

Smyckesboden

Smyckeboden startade 1966 och ligger i Uppsala. Det är en klassisk guldsmedsbutik med egen verkstad med guldsmeder på plats och ett fullsortiment, allt ifrån bordssilver till juveler. Butiken och dess ateljé ägs och drivs av guldsmeden Magnus Hugardt och hans personal. I butiken finner man många kända smyckemärken såsom Per Borup Design, Kalevala och Finnfeelings. Förutom Smyckebodens egna smycken hittar man också flera bra svenska smyckemärken som t.ex. Fröken Annas Juveler, Engelbert, Svenska Smycken och Design Mineur.

CAD skapar nya möjligheter

2012 miste Magnus Hugardt sin borderterrier Mozart och tanken föddes att göra ett borderterrier smycke. Magnus hade tidigare erfarenheter av CAD-arbeten och var väl insatt i metoden.

- CAD ger oss många nya möjligheter att göra fina detaljer på smycken som många gånger är svåra att göra på ett bra sätt, både vad det gäller utförandet och rent ekonomiskt/tidsmässigt, säger Magnus.

3Shaper bidrar till framgångsrikt samarbete

Efter rekommendationer fick Magnus kontakt med Monica Camps från Spanien. Monica är guldsmed och har arbetat med Type3's CAD-program sedan 2008. Hon har stor kunskap i CAD-programmet 3Shaper och har designat många djur och smycken.

Monica skulpterade en borderterrier och skickade bilder och en 3D-fil med e-post till Magnus för utskrift i vax och gjutning. Utifrån originalmodellen har Magnus tillsammans med BA Konstgjuteri gjort flera olika varianter. Idag finns modellen både som olika hängsmycken och örhängen.

Samarbetet över landsgränserna mellan Monica och Magnus blev mycket framgångsrikt och nya projekt är på gång.

Kontakta Monica
monicacamps@hotmail.es
campsjoiers@hotmail.es
Pinterest: Monica Camps

Kontakta Ba Konstgjuteri
www.bakonstgjuteri.com
ba@3dstudio.nu