Vanliga frågor

Här publicerar vi kontinuerligt svar på frågor som kommer till Protech.

• Om du inte hittar svar på din fråga är du välkommen att ta kontakt med vår support. Supporten finns tillgänglig alla dagar mellan klockan 08:00-17:00.

Kontakta supporten
  • Jag råkade stänga av visningen av kompassen, hur tar man fram den igen?

Svar: Aktiveringen av kompassen görs via File > Properties > Compass. Klicka i Display compass och Display default coordinate system.

• Går det att ändra standard värden för operationer i TopSolid’WoodCam?

Svar: Standard värden för operationer ändras via Tools > Change default values.<

• Det är svårt att rita linjer exakt horisontellt och vertikalt när man klickar ut dom, finns det inget bättre sätt?

Svar: Om man trycker på Z-tangenten en gång aktiveras Axes som gör att linjer låses horisontellt eller vertikalt, trycker man på Z en gång till avaktiveras Axes. Detta fungerar både på Contour och Line, samt i Sketch

• Constrained block är en fantastisk funktion för att bygga t.e.x. stommar till skåp, men hur gör man om sidorna inte är vinkelräta?

Svar: Fr.o.m. TopSolid 2013 kan man i funktionen Constrained block aktivera Allow non parallell faces som gör detta möjligt.