3D-skrivare för metall från Desktop Metal

Desktop Metal 3D-skrivare skapar nya möjligheter att snabbt och enkelt skriva ut i metall.

Desktop Metal erbjuder kompletta lösningar med 3D-skrivare för prototyptillverkning och lågserieproduktion i metall. Desktop Metal passar skolor, verkstäder, tillverkande företag och industrier som har behov av driftsäkra och trygga produktionsmiljöer.

 • Desktop Metal.jpg

 • Välj en 3D-skrivare från Desktop Metal

  Våra lösningar från Desktop Metal omfattar två system, Studio System+ och Production System. 3D-skrivaren till Studio System+ har ett byggutrymme på 300 x 200 x 200 mm. Production System har en 3D-skrivare som är snabbare och har ett större byggutrymme på 330 x 330 x 330 mm. Med den molnbaserad programvaran Fabricate kan användare genom en webbläsare styra och övervaka hela produktionsflödet från sina digitala enheter.

  Material som för närvarande kan användas är 17-4 PH Stainless Steel, 316L Stainless Steel, H13 Tool Steel och 4140 Chromoly Steel.

  Hitta rätt lösning med Protech

  Tillsammans med Protech hittar kunder rätt lösningar för additiv tillverkning. Med 3D-skrivare i egen regi kan tillverkande företag reducera ledtider och produktionskostnader drastiskt. Protech hjälper kunder att lyckas genom att dela med sig av sina kunskaper och långa erfarenhet i branschen. Kontakta oss idag.

 • Desktop Metal parts.jpg

 • Desktop Metal Studio Systems 3D-skrivare.jpg

 • Ladda 3D-skrivaren med materialstavar

  Studio System+ är en komplett lösning som är enkelt att installera i vanliga lokaler, vilket gör att man kan undgå höga kostnader av ombyggnationer och/eller installation av specialanpassade ventilationssystem och avancerad skyddsutrustning.

  3D-skrivaren använder utskriftsmetoden BMD (Bound Metal Deposition) som efterliknar den välkända FDM-tekniken från Stratasys. Studio System+ laddas med kassetter innehållandes materialstavar, som sedan extruderas lager på lager tills utskriften är färdig. Förutom metallen, innehåller stavarna polymer och vax som sedan tvättas bort i en tvätt (Debinder).

  Den färdigtvättade detaljen placeras sedan i en sinterugn (Furnace) där resterande polymer bränns bort vid mycket hög värme. Upphettningsprocessen gör att metallpartiklarna sintras och smälts samman.

  Här kan du läsa hela processen från konstruktion till färdig metalldetalj.


 • Kontakta säljare

  Fyll i ett kontaktformulär eller kontakta vår säljare direkt för ytterligare information om våra 3D-skrivare från Desktop Vi hjälper dig att hitta rätt lösning som passar just din verksamhet.

  Kalle Grennfalk
  kalle.grennfalk@protech.se
  Telefon: +46 (0)8 - 564 73 395


 • Om Protech

  Protech är Nordens ledande leverantör av 3D-skrivare. Det som kännetecknar Protech är en kompetent sälj- och serviceorganisation, leverans av driftsäkra produkter och lokalt lager av förbrukningsmaterial för snabba leveranser. Läs mer om Protech här.

  Desktop Metal är en banbrytande tillverkare av 3D-skrivare från USA. Protech är sedan början av 2017 nordisk återförsäljare av samtliga produkter från Desktop Metal.

  logos_primary - 2_color_black.png