3D-skrivare för metall från Desktop Metal

Desktop Metal 3D-skrivare skapar nya möjligheter att snabbt och enkelt skriva ut i metall.

Desktop Metal erbjuder kompletta lösningar med 3D-skrivare för prototyptillverkning och lågserieproduktion i metall. Desktop Metal passar skolor, verkstäder, tillverkande företag och industrier som har behov av driftsäkra och trygga produktionsmiljöer.

 • Desktop Metal.jpg

 • Välj en 3D-skrivare från Desktop Metal

  Våra lösningar från Desktop Metal omfattar system med tre olika utskriftsmetoder, BMD (Bound Metal Deposition), Binder Jetting och SPJ (Single Pass Jetting). Studio System 2 har ett byggutrymme på 300 x 200 x 200 mm och använder tillverkningsmetod BMD. Shop System™ finns i fyra olika utskriftvolymer och använder Binder Jetting, en tillverkningsmetod där bindningsmedel sprayas ut på en bädd av metallpulver, lager för lager till en färdig metalldetalj.

  Production System™ finns i två varianter, P-1 och P-50. Båda systemen använder utskriftsmetoden SPJ, som liknar Binder Jetting. P1 har ett byggutrymme på 200 x 100 x 40 mm och P-50 490 x 380 x 260 mm.

  Hitta rätt lösning med Protech

  Med 3D-skrivare i egen regi kan tillverkande företag reducera ledtider och produktionskostnader drastiskt. Protech hjälper kunder att lyckas genom att dela med sig av sina kunskaper och långa erfarenhet i branschen. Kontakta oss idag.

 • Desktop Metal parts.jpg

 • Desktop Metal Studio Systems 3D-skrivare.jpg

 • Enkel 2-stegslösning för produktion i metall

  Studio System 2 är en komplett 2-stegslösning för metallproduktion som är enkelt att installera i vanliga lokaler. Tack vare den enkla installationen undgår kunden höga kostnader av ombyggnationer och/eller installation av specialanpassade ventilationssystem och avancerad skyddsutrustning.

  3D-skrivaren använder utskriftsmetoden BMD som efterliknar den välkända FDM-tekniken från Stratasys. Studio System 2 laddas med kassetter innehållandes materialstavar, som sedan extruderas lager på lager tills utskriften är färdig.

  Den utskrivna detaljen, såkallad grönkropp, placeras direkt i sinterugnen Furnace där upphettningsprocessen gör att metallpartiklarna sintras och smälts samman till en homogen metalldetalj.

  Här kan du läsa hela processen från konstruktion till färdig metalldetalj.

 • Shop System.jpg

 • Kostnadseffektiv lösning för metallproduktion

  Shop System™ är en kostnadseffektiv lösning speciellt framtagen till maskinverkstäder. Systemet består av tre olika enheter, 3D-skrivare, Powder Station och sintringsugnen Furnace. Man kan även komplettera med torkugn och Powder Blender.

  3D-skrivaren använder utskriftsmetoden Binder Jetting där ett munstycke sprayar ut ett bindningsmedel lager för lager över en pulverbädd. Den här tekniken skapar metalldelar till en bråkdel av kostnaden och överträffar hastigheten för laserbaserade system.

  Den färdiga utskriften läggs sedan i Powder Station för att separera detaljen från det överblivna pulvret. Detaljen placeras sedan i en sinterugn där upphettningsprocessen gör att metallpartiklarna sintras och smälts samman.

  Kontakta Protech för ytterligare information.


 • Kontakta säljare

  Fyll i ett kontaktformulär eller kontakta vår säljare direkt för ytterligare information om våra 3D-skrivare från Desktop Metal. Vi hjälper dig att hitta rätt lösning som passar just din verksamhet.

  Försäljningsansvarig, 3D-skrivare
  Evald Ottosson
  evald.ottosson@protech.se
  Telefon: 08 - 594 70801


 • Om Protech

  Protech är Nordens ledande leverantör av 3D-skrivare. Det som kännetecknar Protech är en kompetent sälj- och serviceorganisation, leverans av driftsäkra produkter och lokalt lager av förbrukningsmaterial för snabba leveranser. Läs mer om Protech här.

  Desktop Metal är en banbrytande tillverkare av 3D-skrivare från USA. Protech är sedan början av 2017 nordisk återförsäljare av samtliga produkter från Desktop Metal.

  logos_primary - 2_color_black.png