Så kan du med 3D-skrivare bidra med skyddsutrustning

I dessa tider är det viktigt att alla hjälps åt för att bidra till en minskad smittspridning av Covid-19. Här är några kortfattade råd om hur du med 3D-skrivare kan bidra.

Förstasidan - Stratasys - Protech - Covid.jpg

Det finns redan aktörer i branschen som har tagit fantastiska initiativ gällande 3D-utskrivna bågar till ansiktsvisir. Protech uppmanar alla med 3D-skrivare och ledig kapacitet att använda de filer som redan finns, se exempel här. För dig med en Stratasys 3D-skrivare kan man stacka/stapla utskrifter och skriva ut flera bågar i en och samma körning, beroende på vilken skrivare du har. Här kan du ladda ner färdiga filer som är staplade i 10, 20 och 30 bågar.

Kontakta lokala inrättningar såsom sjukhus, ambulans, vårdcentral, äldreboende och hemtjänst för att ta reda på vad som behövs och vart du kan leverera din utrustning.

Tänk på att behovet av annan skyddsutrustning är akut. Har ni utrustning så som ansiktsskydd klass 2 och 3 (engångs eller flergångs) och plasthandskar liggandes i era produktionsmiljöer eller förråd? Passa på att rensa och se om ni har något av den efterfrågade utrustningen. Kontakta även här dina lokala hälso- och sjukvårdsinrättningar.

För er som vill hjälpa till eller behöver utrustning kan hitta mer information på denna sida (extern länk till www.stratasys.com).