Inspireras av additiv tillverkning

Hur gör andra? Läs om företag som använder 3D-skrivare från Stratasys, Desktop Metal och MakerBot.

För att inspirera och berätta hur andra använder 3D-skrivare från Stratasys, Desktop Metal och MakerBot har vi här samlat olika kundberättelser. Läs hur andra använder additiv tillverkning inom sina verksamheter och applikationsområden. Hur kan additiv tillverkning effektivisera utvecklingsprocesser och reducera produktionskostnader hos dig?

 • The Handle Project Protech.jpg

 • Additiv tillverkning gav handtag lägst vikt

  Ett projekt om ett handtag, från designskiss till en fullt fungerande produkt med additiv tillverkning. Genom att använda additiv tillverkning och innovativ konstruktion blir resultatet produkter som väger mindre och kostar mindre att producera.

  Läs hela projektet här.

 • Thule Kundcase Protech.jpg

 • Prototyptillverkning för snabba beslut

  Thule skriver ut prototyper för att tidigt i förutvecklingsfasen snabbt och enkelt göra utvärderingar och verifieringar av olika produktidéer. Med Stratasys 3D-skrivare når Thule slutprodukter snabbare utan mellanhänder.

  Läs hela kundberättelsen här »

 • Onewheel Stratasys.jpg

 • Nylon 12CF för lätta prototyper

  Onewheel tillverkar unika motordrivna skatebordbrädor. Slutprodukterna tillverkas mest i aluminium, därför krävs riktigt starka och styva prototyper som samtidigt ska upprätthålla en lätt vikt. Med Stratasys kolfiberförstärkta nylonmaterial Nylon 12CF klarar Onewheel riktigt tuffa funktionstester.

  Se film på Stratasys.com »

 • Kundberättelser-Protech-Stratasys-3D skrivare-Desktop Metal.jpg

 • Nylon 12CF för lätta prototyper

  Onewheel tillverkar unika motordrivna skatebordbrädor. Slutprodukterna tillverkas mest i aluminium, därför krävs riktigt starka och styva prototyper som samtidigt ska upprätthålla en lätt vikt. Onewheel använder Nylon 12CF, ett kolfiberförstärkt nylonmaterial, som klarar de allra tuffaste funktionstesterna.

  Med 3D-skrivare i egen regi kan konstruktörerna snabbt iterera mellan olika projekt och funktionstesta direkt.

  Se film på Stratasys.com »

 • Metalldelar till förbränningsmotorer

  Lumenium utvecklar förbränningsmotorer med unika konstruktioner. Med ett Desktop Metal Studio System tillverkar konstruktörerna lättviktiga komponenter i metall. Styrkan i komponenterna är A och O, samtidigt som det finns höga krav på noggrannhet. De utskrivna delarna har avancerade geometrier och tål höga temperaturer.

  Med Desktop Metal 3D-skrivare har Lumenium ökat förmågan att iterera mellan olika komponenter.

  Läs hela artikeln här »

 • Prototyper i kolfiber håller måttet

  Utah Trikes tillverkar specialanpassade rullstolar, trikes och quads. Med FDM 3D-skrivare kan konstruktörerna på ett kostnads- och tidseffektivt sätt skriva ut riktigt starka prototyper i kolfiberförstärkt Nylon. Prototyperna används till avancerade funktionstester, där man t.ex. kör fordonen upp och ner för backar.

  Utskrifter i Nylon 12CF har visat sig vara det enda material som klarar företagets tuffa funktionstester.

  Läs hela kundberättelsen här »

 • Bildspel - Kundberättelser.jpg

 • Skriver ut kundanpassade produkter

  Premo tillverkar kundanpassade grepp med MakerBot Replicator+ och Stratasys Fortus 450mc. Först skapas ett personligt greppavtryck i en massa som 3D-skannas och omvandlas till en digital fil. Den första prototypen skrivs ut med MakerBot Replicator+ för att verifiera att greppet är rätt.

  Slutprodukten skrivs sedan ut i Fortus 450mc från Stratasys och efterbehandlas därefter enligt kundens önskemål med t.ex. lackering.

  Läs hela kundberättelsen här »

 • Serieproduktion av slutprodukter

  Teledyne RESON A/S använder en Fortus 380mc från Stratasys för att skriva ut slutprodukter som därefter monteras i deras 3D-scanningsutrustning som används för att undersöka och kartlägga havsbotten. Varje år skriver företaget ut mindre serieproduktioner på 50–100 delar vilket har minimerat deras lagerhantering.

  Med 3D-skrivare i egen regi har lett till betydliga besparingar i produktionen, samt att ingenjörerna kan arbeta mer fritt under hela produktionslinjen.

  Läs hela kundberättelsen här »

 • Prototyptillverkning för snabba beslut

  Thule har ett högt produktionsflöde av prototyper i ett par Fortus 250mc. Prototyperna används för att tidigt i förutvecklingsfasen snabbt och enkelt göra utvärderingar och verifieringar av olika produktidéer. Med 3D-skrivare i egen regi når Thule slutprodukter snabbare utan några mellanhänder.

  Tack vare hög driftsäkerhet är 3D-skrivarna hos Thule igång dygnet runt för att möta prototypteamets höga arbetstempo.

  Läs hela kundberättelsen här »

 • Bildspel - Kundberättelser - Protech - Stratasys.jpg

 • Konceptmodeller för rätt känsla

  Thermos har stora designkrav på sina produkter som ska se, kännas och se korrekt ut vid utvärdering och verifiering. Medbåde FDM och PolyJet 3D-skrivare från Stratasys kan deras konstruktörer ta fram så många fysiska iterationer som krävs för att nå den perfekta slutprodukten så snabbt som möjligt.

  Behöver konstruktionen justeras kan en ny utskrift sättas igång med några enkla knapptryck.

  Läs hela kundberättelsen hos Stratasys.com »

 • Skriver ut arkitekturmodeller

  Mitekgruppen tillverkar bl.a. arkitekturmodeller och skalmodeller. När Stockholms Stad år 2005 efterfrågade en modell av Stockholms innerstad i en skala 1:1000, beslutade man att investera i en Stratasys 3D-skrivare. Med 3D-skrivaren blev modellen färdig på sex månader, medan en modell tillverkad förhand hade tagit flera år.

  Utställningsmodellen hamnade på totalt 48 kvadratmeter med över 10 000 byggnader.

  Läs hela kundberättelsen här »

 • Funktionsmodeller till motorer

  Ducati tillverkar motorcyklar med innovativ design, unika motorer och avancerad teknik. Med 3D-skrivare i egen regi skriver konstruktörer ut funktionella prototyper och konceptmodeller, vilket reducerar ledtiden från idé till färdig motorcykel. Utskrifterna funktionstestat och verifieras noggrant innan man går vidare till nästa steg.

  Förutom påskyndade ledtider, reduceras kostnaderna och varje projekt blir enklare att budgetera.

  Läs hela kundberättelsen hos Stratasys.com »


 • Kontakta säljare

  Våra duktiga säljare står beredda att tillhandahålla information och svar på dina frågor om additiv tillverkning. Kontakta en säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

  Mälardalen/Norra Sverige
  Evald Ottosson
  evald.ottosson@protech.se
  Telefon: +46 (0)8 - 594 708 01

  Mälardalen/Norra Sverige
  Johan Nyström
  johan.nystrom@protech.se
  Telefon: +46 (0)8 - 594 73 391

  Södra Sverige
  Daniel Risberg
  daniel.risberg@protech.se
  Telefon: +46 (0) 33 - 44 24 40

 • Orderavdelningen

  Kontakta vår orderavdelning om du har frågor om materialbeställningar eller vill lägga en order.

  Ring vår växel på 08 - 594 708 00 så kopplas du direkt till en orderläggare.

  E-post: order@protech.se

  Vi hjälper dig att lyckas

  Med vår expertis och breda kunskaper hjälper vi kunder att hitta rätt lösningar som kompletterar deras verkstäder och produktionsanläggningar med produktion i metall. Med 3D-skrivare i egen regi kan tillverkande företag och industrier reducera ledtider och produktionskostnader drastiskt. Protech hjälper kunder att lyckas genom att dela med sig av sina kunskaper och långa erfarenhet i branschen.

 • Om Protech

  Protech är Nordens ledande leverantör av 3D-skrivare. Det som kännetecknar Protech är en kompetent sälj- och serviceorganisation, leverans av driftsäkra produkter och lokalt lager av förbrukningsmaterial för snabba leveranser.

  Våra 3D-skrivare kommer från Stratasys, MakerBot, Desktop Metal och Xact Metal.

  1 - Logos Suppliers Protech.jpg

  Protech 25 years.png