Årets bästa 3D-skrivare för skolor

2018-01-12

All3dp.com har utsett MakerBot Replicator + till den bästa 3D-skrivaren för användning i klassrummet.

press_header.jpg

All3dp.com är ett världsledande magasin inom 3D-skrivare och 3D-utskrifter. Årligen utser All3dp.com en rad olika 3D-skrivare som passar bäst ihop med specifika användningsområden - Best 3D Printer Awards 2017 / 2018. I år har MakerBot Replicator+ utsetts till bästa 3D-skrivaren för användning i skolor.

En av motiveringarna är enligt All3dp.com, att ingen annan 3D-skrivaretillverkare har satsat så intensivt i utvecklingen av ett ekosystem för specifik användning inom utbildning.

All3DP-Best-3D-Printer-for-Schools-500x628px.pngDen omsorgsfulla produktutvecklingen av MakerBot Replicator+ resulterar i att säkerhetsrisker minimeras, vilket gör 3D-skrivaren optimal för användning i ett klassrum där nyfikna barn befinner sig. Byggplattan på MakerBot Replicator + blir aldrig uppvärm och kan inte riskera att bränna små fingrar, och det varma munstycket på MakerBot Extruder är svår att komma åt.

Dessutom finns en molnbaserad programvara från MakerBot. Programvaran gör det enkelt för eleverna att välja 3D-modeller i Thingiverse som direkt kan skickas till 3D-skrivaren via en mobilapp. 3D-skrivaren och utskriften kan sedan övervakas från mobiltelefonen.

Thingiverse Education hittar finns oändligt mycket information för att göra lärandet roligt. Du får tillgång till hundratals lektioner och annat nyttigt utbildningsmaterial, bland annat en handbok för att hjälpa lärare med de centrala begreppen i 3D-modellering och 3D-utskrifter.

 "Best 3D Printer Awards 2017 / 2018 - The 12 Winners" hittar du här.