Delar ut 3D-skrivare till skolor

2015-11-24

Protech & MakerBot investerar i framtiden och Skandinaviska skolor! I december delar Protech ut MakerBot 3D-skrivare till ett marknadsvärde av 700 000 kronor.

MakerBot-Skolor-Protech.jpg

- Tävlingen avslutades måndagen den 14 december -

3D-skrivare till skolor

Protech kommer, i samarbete med MakerBot, under december skeppa ut 21 stycken 3D-skrivare till skolor i Sverige, Danmark och Norge. Bakgrunden till detta är att man främst vill stötta skandinaviska skolor, samt att bidra med viktig kunskap om additiv tillverkning.

– I framtiden kommer vi se ett explosionsartat behov av 3D-kunniga personer inom industrin, säger Evald Ottosson, VD för Protech. Det krävs nu en massiv utbildningsinsats för att Skandinavien inte skall komma efter omvärldens utvecklingen inom området additiv tillverkning, fortsätter Ottosson. Nu när vi tydligt ser att skolor har ett stort intresse av 3D-teknik blir det en självklarhet för Protech att hjälpa till.

– Vissa europeiska länder är banbrytande i användandet av 3D-skrivare i utbildning och inspirerar på detta sätt elevers kreativitet, säger Andreas Langfeld, General Manager MakerBot Europe. Det är viktigt för skolor att redan nu börja integrera användandet av 3D-skrivare i undervisningen för att förbereda studenter på kraven som ställs på morgondagens arbetsplatser, fortsätter Langfeld. Vi är glada över samarbetet med Protech, och att kunna starta denna viktiga process i Skandinavien tillsammans med dem, avslutar Langfeld.

Fördelning av 3D-skrivare i Skandinavien

MakerBot-3D-skrivare.pngSverige:
3 st MakerBot Replicator Z18
6 st MakerBot Replicator Mini

Danmark:
2 st MakerBot Replicator Z18
4 st MakerBot Replicator Mini

Norge:
2 st MakerBot Replicator Z18
4 st MakerBot Replicator Mini

Presskontakt:

Therese Bergstrandh
E-post: therese.bergstrandh@protech.se
Telefon: 08 - 564 73 392