Desktop Metal Studio System+ installerad i Stockholm

2019-08-28

Nu har Protech installerat Studio System+ från Desktop Metal i nya utställningslokaler på huvudkontoret i Stockholm.

Desktop Metal i Stockholm.jpg

Tre enheter står uppradade i den nya utställningen hos Protech i Stockholm – BMD 3D-skrivaren Studio+, tvättstationen Debinder och sintringsugnen Furnace. Produktionsflödet av metalldetaljer till intresserade kunder är redan i full gång.

– Det är riktigt kul att vara igång och att vi nu kan visa fram ett fullt system som visar hela produktionskedjan, säger Kalle Grennfalk, försäljningsansvarig för Desktop Metal hos Protech. Vi har testkört systemet problemfritt och är nu redo att ta emot förfrågningar på benchmarks och mötesbokningar, säger Kalle.

Ett komplett system för den som vill göra det enkelt

Desktop Metal Studio System+ använder en FDM-liknande utskriftmetod som heter Bound Metal Deposition (BMD). Det betyder att en sammansättning av metallpulver, vax och polymerbindemedel extruderas lager för lager till en detalj. Här kan du läsa hela processen från konstruktion till färdig metalldetalj. BMD-metoden passar tillverkning av prototyper i metall men även lågserieproduktion.

Kalle Grennfalk, Protech– Desktop Metal är ett självklart val för användare som vill ha ett enkelt och snabbt system för produktion av metalldetaljer. Ett stort plus med systemet är att man lätt kan ta bort stödmaterialet för hand eller med enkla handverktyg, säger Kalle. Desktop Metal är ett av marknadens enda alternativ för den som kanske inte vill eller kan hantera metallpulver, förklarar Kalle. Sedan är det också en relativt enkel process att få hela systemet på plats i vilken verkstad eller produktionsmiljö som helst utan någon större modifiering av lokalerna eller ventilation, avslutar Kalle.

Välkommen att kontakta Protech för mer information och bokning av en Desktop Metal visning.

Kalle Grennfalk
kalle.grennfalk@protech.se
Telefon: 08 - 564 73 395


 

Nyheter om 3D-skrivare från Protech