Unik 3D-skrivare till medicin- och läkemedelsindustrin

2019-10-15

Stratasys utökar sitt produktsortiment med en ny PolyJet 3D-skrivare till medicin- och läkemedelsindustrin. Med den nya J750™ Digital Anatomy kan man nu skriva ut riktigt verklighetstrogna anatomiska 3D-utskrifter.

Nyhet - SSYS medicin J750.jpg

Stratasys J750™ Digital Anatomy är en 3D-skrivare speciellt framtagen för att återskapa rätt vävnadskänsla och biomekaniska egenskaper hos mänsklig anatomi i medicinska 3D-utskrifter. Additiv tillverkning inom medicin- och läkemedelsindustrin förbättrar utbildning och kirurgiska förberedelser, samtidigt som det hjälper tillverkare av medicintekniska produkter att utföra designverifiering, validering, användbarhetsstudier och felanalys innan nya produkter introduceras för patienter.

3D-utskrifter skapar säkra och realistiska träningsmiljöer

Idag används bland annat kroppar, djur eller syntetiska modeller som alla har betydande begränsningar vid medicinsk träning och kirurgiska förberedelser. Kroppar uppnår inte rätt vävnadskänsla samt kräver kontrollerade miljöer, och animalisk anatomi är endast ungefärlig med den mänskliga vilket kan bli problematiskt. Med utskrifter från J750™ Digital Anatomy återskapas den faktiska vävnadskänslan och den medicinska träningen eller kirurgiska förberedelsen kan ske var som helst utan specialiserade anläggningar.

Nyhet - SSYS medicin J750 - Protech.jpg

Tre nya material till anatomiska applikationer

GelMatrix, TissueMatrix och BoneMatrix heter de tre nya materialen som lanseras tillsammans med Stratasys J750™ Digital Anatomy. Materialen kan kombineras i en och samma utskrift vilket bildar över 100 nya, unika digitala material som passar perfekt till anatomiska applikationer. Stratasys J750™ Digital Anatomy levereras med hela materialportfolion för PolyJet så att användare kan uppnå medicinska utskrifter i fullfärg med en riktigt verklighetstrogen känsla.

4D Heart P - J750 Digital Anatomy.jpgGrabCAD™ programvara för digital anatomi

Stratasys programvara GrabCAD Print är utformad till att förenkla och effektivisera utskriftsprocesser. Den unika Voxel-funktionen möjliggör förvaliderade anatomiska applikationer och har över 100 inbyggda förinställningar som passar medicin- och läkemedelsindustrin.

Kontakta Protech för mer information och priser.


Protech är Nordens återförsäljare av Stratasys

Protech har sedan 1993 varit nordisk återförsäljare av Stratasys 3D-skrivare. Vi har lång erfarenhet av additiv tillverkning och är idag Nordens största och mest erfarna leverantör av 3D-skrivare. Protech ansvarar för installation, utbildning, service och materialförsäljning till samtliga Stratasys produkter.

Kontakta en säljare

Kontakta en säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Försäljning 3D-skrivare, Mälardalen/Norra Sverige
Johan Nyström
johan.nystrom@protech.se
Telefon: +46 (0)8 - 564 73 391

Stratasys Partner logo 2016_300px.pngFörsäljning 3D-skrivare, Södra Sverige
Daniel Risberg
daniel.risberg@protech.se
Telefon: +46 (0) 33 - 44 24 40

Nyheter om 3D-skrivare från Protech