Ny generation av 3D-skrivare för fullfärg

2019-10-23

Nästa generation av spektakulära och färgglada upplevelser inom additiv tillverkning är här! 3D-skrivaren Stratasys J850 skriver ut i fullfärg, detaljerade texturer och upp till sju olika material i en och samma utskrift.

Nyhet - J850 - huvudbild.jpg

Stratasys J850 är speciellt framtagen för designers som arbetar med designprocesser inom till exempel industrier som konsumentvaror, konsumentelektronik och fordon. 3D-skrivaren har fyra utskriftslägen vilket möjliggör att flera olika iterationer av designen kan skrivas ut till lägre kostnader.

Olika utskriftslägen för bästa resultat

Det nya läget Super High Speed Printing Mode (SHS) i Stratasys J850 gör att designers och ingenjörer kan skriva ut konceptmodeller med dubbla hastigheten än tidigare varianter i J-serien. J850 kan laddas med upp till sju olika material som också kommer i större kassetter, vilket reducerar driftstopp för materialbyte.

De andra lägena heter High Mix (HM), High Speed (HS) och High Quality (HQ), där den sistnämnda skapar exceptionell utskriftskvalitet och extremt detaljerade texturer så som till exempel läder och trä.

Nyhet - J850.jpg

Först kan brukaren skapa en enkel konceptmodell till låg kostnad, till allt mer detaljerade modeller för att i tidigt stadie upptäcka eventuella konstruktionsfel. I slutet av processen kan man addera fler texturer, färger och material för att slutligen uppnå den exakta designintentionen. Detta sparar både tid och kostnader under hela designprocessen.

Nya material till Stratasys J850

Stratasys introducerar också två nya PolyJet-material. DraftGrey™ är ett billigt konceptmaterial som är idealiskt för snabba och prisvärda iterationer i början av designprocessen. VeroUltraClear™ är ett material som kan leverera hög transparens och fint detaljerade modeller med ett utseende som liknar glas. VeroUltraClear hjälper designers att visualisera interna funktioner och utseende så att man lättare kan upptäcka felaktigheter i designen.

J850 stöds av GrabCAD Print och Pantone Validated

J850 styrs av Stratasys programvara GrabCAD Print™ vilket möjliggör att användaren bland annat kan skriva ut alla tänkbara CAD-format utan att lägga tid på att konvertera till STL-filer. J850 är integrerad med Pantone Validated™, ett universellt färghanteringssystem som gör att designern kan hitta korrekta PMS-koder med ett enda knapptryck i GrabCAD Print™, och skriva ut i exakta färger som garanterar tillförlitliga och realistiska konceptmodeller i alla steg.

Det kommer vara möjligt att uppdatera befintliga J750 till J850.

Kontakta Protech för mer information och priser.


Protech är Nordens återförsäljare av Stratasys

Protech har sedan 1993 varit nordisk återförsäljare av Stratasys 3D-skrivare. Vi har lång erfarenhet av additiv tillverkning och är idag Nordens största och mest erfarna leverantör av 3D-skrivare. Protech ansvarar för installation, utbildning, service och materialförsäljning till samtliga Stratasys produkter.

Kontakta en säljare

Kontakta en säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Försäljning 3D-skrivare, Mälardalen/Norra Sverige
Johan Nyström
johan.nystrom@protech.se
Telefon: +46 (0)8 - 564 73 391

Stratasys Partner logo 2016_300px.pngFörsäljning 3D-skrivare, Södra Sverige
Daniel Risberg
daniel.risberg@protech.se
Telefon: +46 (0) 33 - 44 24 40

Nyheter om 3D-skrivare från Protech