Ny PolyJet 3D-skrivare & färgmaterial

2018-04-26

Stratasys förstärker positionen som världsledande leverantör av 3D-skrivare genom att utöka produktsortimentet med en ny PolyJet 3D-skrivare och färgmaterial.

stratasys polyjet material protech.jpg

Stratasys J735 är Stratasys senaste tillskott bland 3D-skrivare. J735 baseras på samma höga funktionalitet och precision som den omtalade Stratasys J750. Det som skiljer sig är att Stratasys J735 har ett mindre byggutrymme och lägre pris.

Båda skrivarna är konstruerade för att uppfylla behoven bland företag och industrier som arbetar med någon form av professionell prototyptillverkning eller produktutveckling.

Nya material och programuppdateringar i GrabCAD Print

I samband med lanseringen av Stratasys J735 presenteras även det nya PolyJet-materialet Vivid Colors. I kombination med programuppdateringar i GrabCAD Print erbjuds nu möjligheten att skriva ut modeller med mer än 500 000 olika färgkombinationer och transparens. Utskrifterna får en utökad färgmatchning med klara färger och texturer som både ser ut samt känns och fungerar som en färdig produkt.

Den uppdaterade programvaran GrabCAD Print - nu också tillgänglig för Connex3 3D-skrivare - förbättrar arbetsflödet ytterligare och skapar möjlighet att skriva ut funktionella prototyper som behöver kombinera starka ABS-egenskaper och gummiliknande detaljer.

Med dessa nya material och programuppdateringar i GrabCAD Print kan konstruktörer och ingenjörer nu i kombination med textur och färg, skriva ut världens mest verklighetstrogna prototyper.

Transparenta prototyper med nya Vero-material

Genom att använda primärfärgerna CMYK och W(Vit) skapar Stratasys J750 och J735, likt en 2D-skrivare som skriver på en vit bakgrund, utskrifter med extremt klara färger. Med GrabCad Prints avancerade beredning kan nu även materialet Vero Clear användas för att skapa transparens.Stratasys VeroYellowV PolyJet VeroMagentaV.jpg

Med VeroYellowV och VeroMagentaV kan konstruktörer och ingenjörer skapa transparenta utskrifter i färgnyanser av rött, orange och gult. En perfekt lösning för prototyper som ska se ut som t.ex. fordonslysen.

Alla nya material kan användas till Stratasys J750 och J735, samt alla Connex3 3D-skrivare.


Stratasys Protech.jpg
Kontakta oss
för mer information.