Möter tunga industriers krav med additiv tillverkning

2019-09-19

Desktop Metal Studio System+ gör det möjligt för företaget UMC att reducera ledtider och materialkostnader vid produktion av gripdon till automatiserade robotar.

Ultra Machining Company.jpg

Ultra Machining Company (UMC) är ett ledande företag för tillverkning av komplexa komponenter till kunder inom medicinska, flyg- och kommersiella industrier. Företaget är baserat i Monticello, Minnesota, och har över 50 års erfarenhet inom precisionstillverkning.

Viktigt att använda ledande teknik

För att kunna möta kundernas krav i dessa tunga industrier, är det viktigt för UMC att använda sig av ledande teknik vid produktion av funktionella prototyper, gripdon, jiggar och fixturer. Därför har man nyligen implementerat additiv tillverkning.

Med Dekstop Metal Studio System+ kan UMC enkelt tillverka t.ex. gripdon till deras automatiserade robotar som plockar och omorienterar flyg- och rymddetaljer i flera tillverkningssteg. Eftersom gripdonen har komplexa geometrier kan tillverkningsmetoder som CNC-bearbetningen leda till långa produktionstider, flera bearbetnings- och efterbehandlingsprocesser.

Additiv tillverkning bidrar till större designfrihet

Tack vare Studio System+ kan UMC skriva ut färdiga detaljer och därmed reducera ledtider, materialkostnader och arbetskraften i samband med tillverkning av gripdonen.  Additiv tillverkning bidrar också till större designfrihet och konstruktörerna kan tillämpa bättre detaljer för tillverkning av medicintekniska produkter och anpassade kirurgverktyg.


Nyheter om 3D-skrivare från Protech