Första Xact Metal 3D-skrivaren i Europa hos Protech

2019-06-17

Nu har vi installerat XM200C från Xact Metal i vårt kundcenter i Järfälla. Vi har sedan installationen kört maskinen dygnet runt utan en enda felkörning.

KundcenterXactMetal.jpg

– Jag är djupt imponerad över att installationen gått så bra och att vi inte haft ett enda problem på vägen, säger Anders Brask, VD Protech Nordic AB. Det tog oss bara några timmar från installation till start av första körningen i XM200C. Vi har skrivit ut avancerade geometrier i en hel vecka och resultaten är riktigt bra, berättar Anders.

XM.jpg3D-skrivare för metall under en miljon

Alla 3D-skrivare från Xact Metal använder tekniken Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion), vanligen även kallad SLM (Selective Laser Melting) eller DMLS (Direct Metal Laser Sintering). Denna teknik är i särklass den vanligaste inom 3D-skrivare för metall.

– Genom att kombinera banbrytande teknik och smart modultänk har Xact Metal lyckats skapa 3D-skrivare för metall som kräver en betydligt lägre investering än andra Metal PBF 3D-skrivare, säger Anders. Detta gör att vi på Protech kan nu erbjuda en 3D-skrivare för metall runt en miljon kronor. Jag tror att detta pris gör det möjligt för många företag och universitet att kunna investera i en 3D-skrivare för metall.

Kontakta Protech för mer information och leveranstider.


XactMetalLogo.png Kontaktperson

Anders Brask
anders.brask@protech.se
Telefon: +46 (0)8 - 594 708 06

Nyheter om 3D-skrivare från Protech