3D-skrivare för metall från Xact Metal

Xact Metal 3D-skrivare skapar nya möjligheter att snabbt och enkelt skriva ut detaljer i metall.

3D-skrivare från Xact Metal passar verkstäder, tillverkande företag och industrier som har behov av prototyptillverkning och lågserieproduktion. Xact Metal 3D-skrivare har låga investerings- och driftkostnader, vilket gör det möjligt för mindre verksamheter att investera.

 • Xact Metal Produktion.jpg

 • Välj en 3D-skrivare från Xact Metal

  Alla 3D-skrivare från Xact Metal är baserade på den välkända tekniken Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion). Det finns tre olika 3D-skrivare från Xact Metal; XM200C och XM200S har en byggvolym på 127 x 127 x 127 mm och XM300C bygger utskrifter upp till 254 x 330 x 330 mm. XM300C beräknas kunna levereras under 2021.

  Material som för närvarande kan användas är Stainless Steel (316L, 17-4 PH, 15-5, 400 Series), Super Alloys (718, 625, Cobalt Chrome F75, Hastelloy® X), Tooling Steels (Maraging M300, H13) och Bronze.

  Protech hjälper kunder att lyckas

  Tillsammans med Protech hittar kunder rätt lösningar för additiv tillverkning. Med 3D-skrivare i egen regi kan tillverkande företag reducera ledtider och produktionskostnader drastiskt. Protech hjälper kunder att lyckas genom att dela med sig av sina kunskaper och långa erfarenhet i branschen. Kontakta oss idag.

 • Xact Metal 3D-skrivare 800px.jpg

 • Xact Metal close up 800px.jpg

 • Låga investerings- och driftkostnader

  Med låga investerings- och driftkostnader är Xact Metal 3D-skrivare ett passande alternativ till mindre verkstäder, tillverkande företag och industrier med begränsad budget. 3D-skrivaren lämpar sig utmärkt till prototyptillverkning och lågserieproduktion. Med hög precision kan man skriva ut detaljer med extremt hög detaljrikedom. XM200C kostar en bråkdel av motsvarande Metal PBF 3D-skrivare utan att för den skulle ge avkall på kvalité eller detaljrikedom.

  Xact Metal har utvecklat innovativa 3D-skrivare som är enkla att installera i vanliga lokaler så att kunder ska slippa stora ombyggnationer och/eller installation av specialanpassade ventilationssystem och avancerad säkerhetsutrustning.

  Läs mer under respektive 3D-skrivare:

 • Så går Metal PBF utskriftsprocess till

  Process som används i Xact Metal kan enkels beskrivas i ett antal steg. Maskinerna laddas med metallpulver och en laserstråle sveper över metallpulverbädden och smälter ihop pulver, lager för lager. Den färdiga metalldetaljen sitter fast på en byggplatta som avlägsnas från maskinen. Detaljen kapas loss från byggplattan och är där efter redo för användning.

  Alla 3D-skrivare från Xact Metal är öppna system. Med detta menas att användaren själv kan förändra alla parametrar i maskinen. Användaren kan även välja att köra andra pulver än de som Protech levererar. Alla parametrar som levereras av Protech kommer från den välkända producenten Praxair.

 • Metal PBF från Protech - mindre.jpg


 • Kontakta säljare

  Fyll i ett kontaktformulär eller kontakta vår säljare direkt för ytterligare information om våra 3D-skrivare från Xact Metal.

  Säljare, Mälardalen/Norra Sverige
  Johan Nyström
  johan.nystrom@protech.se
  Telefon: +46 (0)8 - 594 73 391

  Säljare, Södra Sverige
  Daniel Risberg
  daniel.risberg@protech.se
  Telefon: +46 (0) 33 - 44 24 40


 • Om Protech

  Protech är Nordens ledande leverantör av 3D-skrivare. Det som kännetecknar Protech är en kompetent sälj- och serviceorganisation, leverans av driftsäkra produkter och lokalt lager av förbrukningsmaterial för snabba leveranser. Läs mer om Protech här.

  Xact Metal är ett ungt och innovativt företag från USA. Protech är sedan början av 2019 nordisk återförsäljare av samtliga produkter från Xact Metal.

  XactMetalLogo.png