3D-skrivare för metall från Xact Metal

Xact Metal 3D-skrivare skapar nya möjligheter att snabbt och enkelt skriva ut detaljer i metall.

3D-skrivare från Xact Metal passar verkstäder, tillverkande företag och industrier som har behov av prototyptillverkning och lågserieproduktion. Xact Metal 3D-skrivare har låga investerings- och driftkostnader, vilket gör det möjligt för mindre verksamheter att investera.

 • Xact Metal Produktion.jpg

 • Välj en 3D-skrivare från Xact Metal

  Med smart modultänk och banbrytande teknik har Xact Metal utvecklat XM200C, ett system baserad på den välkända tekniken Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion) med en byggvolym på 127 x 127 x 127 mm.

  Följande material finns för närvarande tillgängliga; Stainless Steel (316L, 17-4 PH, 15-5, 400 Series), Super Alloys (718, 625, Cobalt Chrome F75, Hastelloy® X), Tooling Steels (Maraging M300, H13), Bronze och Cobber (C18150). Alla parametrar som levereras av Protech kommer från den välkända producenten Praxair.

  Protech hjälper kunder att lyckas

  Tillsammans med Protech hittar kunder rätt lösningar för additiv tillverkning. Med 3D-skrivare i egen regi kan tillverkande företag reducera ledtider och produktionskostnader drastiskt. Protech hjälper kunder att lyckas genom att dela med sig av sina kunskaper och långa erfarenhet i branschen. Kontakta oss idag.

 • Xact Metal 3D-skrivare 800px.jpg

 • Xact Metal close up 800px.jpg

 • Låga investerings- och driftkostnader

  Med låga investerings- och driftkostnader är Xact Metal 3D-skrivare ett passande alternativ till mindre verkstäder, tillverkande företag och industrier med begränsad budget.

  3D-skrivaren lämpar sig utmärkt till prototyptillverkning och lågserieproduktion. Med hög precision kan man skriva ut detaljer med extremt hög detaljrikedom. XM200C kostar en bråkdel av motsvarande Metal PBF 3D-skrivare utan att för den skulle ge avkall på kvalité eller detaljrikedom.

  Xact Metal har utvecklat innovativa 3D-skrivare som är enkla att installera i vanliga lokaler så att kunder ska slippa stora ombyggnationer och/eller installation av specialanpassade ventilationssystem och avancerad säkerhetsutrustning.

  Kontakta Protech för en offert eller läs mer om XM200C här.

 • Så går Metal PBF utskriftsprocess till

  Process som används i XM200C kan enkels beskrivas i ett antal steg. 3D-skrivaren laddas med metallpulver och en laserstråle sveper över metallpulverbädden och smälter ihop pulver, lager för lager. Den färdiga metalldetaljen sitter fast på en byggplatta som avlägsnas från maskinen. Detaljen kapas loss från byggplattan och är där efter redo för användning.

  XM200C är ett öppet system vilket möjliggör att användaren själv kan förändra alla parametrar i maskinen. Användaren kan även välja att köra andra pulver än de som Protech levererar.

  Kontakta Protech för en offert eller läs mer om XM200C här.

 • Metal PBF från Protech - mindre.jpg