Stratasys FDM 3D-skrivare

Professionella 3D-skrivare för tillverkning av starka prototyper, jiggar, fixturer och slutprodukter i högpresterande termoplaster.

Stratasys breda sortiment av FDM 3D-skrivare och material passar skolor, företag och tillverkande industrier som arbetar med någon form av produktutveckling eller prototyptillverkning. Med Stratasys 3D-skrivare får du en driftsäker och pålitlig produktionskedja, hela vägen från idé till färdig produkt.

 • Bildspel-FDM.jpg

 • 3D-skrivare för dina behov

  Stratasys 3D-skrivare som använder utskriftsmetoden FDM (Fused Deposition Modeling) lämpar sig i produktionsmiljöer där det finns krav på driftsäkerhet och slutresultat. Produktsortimentet består av 3D-skrivare i olika prisklasser som ska kunna matcha allt från enkla till avancerade applikationer.

  Det som skiljer 3D-skrivarna är prestanda, utskriftshastighet, byggutrymme och tillgängliga material. I Stratasys F123-serie finns flera 3D-skrivare som baseras på samma funktionalitet, men med olika byggutrymmen och antal tillgängliga material, som t.ex. Diran 410MF07, PLA och den flexibla TPU 92A. Stratasys F770 är det största systemet med ett imponerade byggutrymme på 1000 x 610 x 610 mm och tillgängliga material som t.ex. det UV-stabila ASA.

  Känner du dig osäker? Tillsammans med Protech hittar du rätt lösning som passar just dina behov. Vi har funnits i branschen sedan 1994 och har sedan dess hjälpt kunder att lyckas. Kontakta oss idag.

 • Stratasys professionella 3D-skrivare till företag och industri.

 • Reducera produktionskostnader med professionella 3D-skrivare

 • Reducera produktionskostnader

  Med traditionella tillverkningsmetoder som t.ex. fräsning av trä eller utskärningar i frigolit, kan det bli dyrt och tidskrävande att upptäcka konstruktionsfel. Istället för att påbörja utarbetning av en ny prototyp från grunden, kan konstruktörer med några enkla knapptryck justera en digital konstruktion och sedan låta en 3D-skrivare göra jobbet. Detta förhindrar onödigt arbete och konstruktören kan istället lägga värdefull tid på andra projekt. Ett annat effektivt tillvägagångssätt är att låta 3D-skrivaren jobba under natten. Prototypen är färdig till nästa morgon, och utvecklingsprocessen kan löpa vidare.

  Det finns många fördelar med 3D-skrivare som gör att konstruktörer kan utföra noggranna konstruktionsverifieringar, utvärdera och förbättra sina konstruktioner på ett mycket tidseffektivt sätt. Genom att upptäcka och åtgärda konstruktionsfel i ett tidigt skede kan man spara betydelsefull tid och iterera snabbare på en hårt konkurrensutsatt marknad. Läs vår kundberättelse om Thule Sverige som utvecklar konceptidéer och gör konstruktionsverifieringar med 3D-skrivare från Stratasys.

 • Slutprodukter, reservdelar och komponenter efter behov

  Med en lokal produktionsmiljö och 3D-skrivare kan företag skriva ut slutprodukter så som reservdelar och andra komponenter efter behov. Detta bidrar till att lagerkostnader, lagerhantering och transportkostnader kan reduceras avsevärt. Välj fritt efter just dina behov, skriv ut en enda komponent på någon timme eller starta en serieproduktion över natten. Här kan du läsa om Teledyne RESON A/S som använder Stratasys 3D-skrivare till serieproduktion.

  Företag och industrier kan själva konstruera och skriva ut specialanpassade hjälpmedel för att säkerställa arbetssäkerheten och arbetsmiljön. Med fixturer och produktionsverktyg kan mänskliga misstag minimeras under produktion samt säkerställa kvalitén i alla led. Går ett verktyg sönder skriver du bara ut ett nytt.

  Stratasys arbetar hela tiden med att göra 3D-tekniken tillgänglig för alla. Eftersom priset på 3D-skrivare blir allt lägre och tekniken bättre kan även mindre företag investera i professionella 3D-skrivare. Läs om familjeföretaget Premo som utvecklar kundanpassade produkter med Stratasys 3D-skrivare.

 • Professionella 3D-skrivare för slutprodukter, reservdelar och komponenter efter behov.

 • Om Stratasys

  Stratasys bildades 1989 och är idag världens största tillverkare av 3D-skrivare och produktionssystem. Grundarna till företaget är S. Scott Crump och hans fru Lisa Crump. Den omtalade FDM-tekniken som Stratasys 3D-skrivare använder, uppfann S. Scott Crump år 1989. Alla Stratasys FDM 3D-skrivare tillverkas i Stratasys fabriker i Minnesota, USA. Under åren har Stratasys köpt upp Objet och MakerBot.

  Vad betyder Fused Deposition Modeling?

  Fused Deposition Modeling (FDM) är en välprövad metod för 3D-skrivare som uppfanns i slutet på 1980-talet. En Stratasys FDM 3D-skrivare bygger, efter en digital konstruktion (.stl-fil), lager-för-lager genom att smälta ner termoplast till ett flytande tillstånd. Därefter extruderas plasten som läggs ut i strängar på varandra som stelnar direkt. Byggplattan som utskriften byggs på sänks efter varje lager för att ge plats för nästa lager tills utskriften är helt färdigbyggd. FDM-tekniken ger fria händer att skapa prototyper med alla tänkbara vinklar och former. Med stödmaterial bygger 3D-skrivaren prototyper med hålrum och rörliga delar, som t.ex. jiggar och fixturer. Stödmaterialet bryter man enkelt bort eller löser upp genom att lägga utskriften i en tvättstation.

  Vill du veta mer? Kontakta oss så berättar vi mer!

 • Kontakta säljare

  Kontakta vår säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

  Daniel Risberg
  daniel.risberg@protech.se
  Direkt: 033-44 24 44
  Boka ett möte direkt med Daniel här.

 • Om Protech

  Protech är Nordens ledande leverantör av 3D-skrivare. Det som kännetecknar Protech är en kompetent sälj- och serviceorganisation, leverans av driftsäkra produkter och lokalt lager av förbrukningsmaterial för snabba leveranser. 

  Vi har levererat Stratasys 3D-skrivare sedan 1994 och finns till hands för kundsupport och materialförsäljning till alla Stratasys 3D-skrivare.

  protech-stratasys-platinum-partner.png