Stratasys® PolyJet 3D-skrivare

Stratasys driftsäkra och noggranna PolyJet 3D-skrivare möjliggör effektivare design-och konstruktionsverifiering.

Stratasys breda sortiment av PolyJet 3D-skrivare och material passar konstruktörer och ingenjörer som arbetar inom t.ex. design- och produktutveckling. PolyJet 3D-skrivare kombinerar material i en och samma utskrift. Välj mellan t.ex. färgrika, transparenta och gummiliknande egenskaper.

 • Stratasys PolyJet 3D-skrivare från Protech

  PolyJet 3D-skrivare från Stratasys

  Stratasys PolyJet 3D-skrivare finns i flera olika prisklasser. Det som skiljer dem åt är bland annat 3D-skrivarens utskriftegenskaper och byggutrymme. 3D-skrivarna stäcker sig från Objet30 Pro med ett byggutrymme på 294 x 192 x 148 mm, till Objet1000 Plus som har det enorma byggutrymmet på 1000 x 800 x 500 mm.

 • Produktutveckling, formsprutning och konst

  Stratasys PolyJet 3D-skrivare hjälper bland annat produktutvecklare och konstruktörer att skapa färgrika modeller med släta ytor i hög precision. Genom att skriva ut en digital design med PolyJet kan man få ut ett fysiskt objekt i en mängd olika materialegenskaper, bland annat böjbara, gummiliknande och transparanta detaljer. I en och samma utskrift.

  Med hög noggrannhet och upplösning kan man skriva ut modeller med extremt tunna väggar och komplexa geometrier med hålrum och rörliga delar. Låt dina kollegor eller kunder se och hålla i den framtida produkten för att få en den mest trovärdiga upplevelsen som möjligt under produktutvecklingen.

  PolyJet är en effektiv tillverkningsmetod som ger jämna och exakta modeller. I många fall används PolyJet 3D-skrivare till framställning av gjutningsformer och formsprutning till slutprodukter.

  Det blir allt mer vanligt att konstdesigners tar hjälp av PolyJet 3D-skrivare. Då man kan välja mellan en stor mängd olika materialegenskaper och färger kan man skapa de mest häpnadsväckande konstdetaljer. Man kan kombinera hårda och gummiliknande material, samt blanda cyan, magenta och gult för att få hundratals olika nyanser.

 • Protech-Produktutveckling-3D-skrivare-Stratasys-Polyjet.jpg

 • Hur fungerar PolyJet-tekniken?

  I Objets programvara förarbetas först den digitala designen. Användaren kan välja mellan en rad olika materialegenskaper, som t.ex. gummiliknande eller hårda detaljer, transparent färger eller flera färgkombinationer. Sedan beräknas placering av polymerer och stödmaterial, och designen är redo att skickas till 3D-skrivaren.

  Det är även möjligt att importera VRML-filer direkt från t.ex. Adobe Photoshop till en PolyJet 3D-skrivaren för att skriva ut i fullfärg.

  PolyJet utskriftsprocess liknar en bläckstråleskrivare, men istället för bläck på papper lägger en PolyJet 3D-skrivare mikroskopiska droppar av fotopolymer lager på lager. Plasten härdas och när processen är färdig har man en färdig 3D-utskrift.

  Se filmen intill för ytterligare beskrivning.

 • Om Stratasys

  Stratasys bildades 1989 och är idag världens största tillverkare av 3D-skrivare. År 2012 gick Stratasys ihop med den israeliska PolyJet-tillverkaren Objet, som grundades 1998. Alla PolyJet 3D-skrivare och material tillverkas i Stratasys fabriker i Rehovot, Israel.

  Vill du veta mer? Kontakta oss så berättar vi mer!

 • Kontakta säljare

  Kontakta en säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

  Försäljning 3D-skrivare, Mälardalen/Norra Sverige
  Johan Nyström
  johan.nystrom@protech.se
  Telefon: +46 (0)8 - 564 73 391

  Försäljning 3D-skrivare, Södra Sverige
  Daniel Risberg
  daniel.risberg@protech.se
  Telefon: +46 (0)33 - 44 24 44

  Försäljningsansvarig 3D-skrivare
  Evald Ottosson
  evald.ottosson@protech.se
  Telefon: +46 (0)8 - 594 708 01

 • Om Protech

  Protech bildades 1993 och Nordens återförsäljare av Stratasys PolyJet 3D-skrivare. Utöver försäljning av 3D-skrivare, erbjuder vi materialförsäljning, support och utbildning.

  Stratasys Partner logo 2016_300px.png