Stratasys SAF™ 3D-skrivare

Professionella 3D-skrivare för serieproduktion av funktionella komponenter, verktyg och reservdelar.

Skriv ut i storskaliga volymer av exakta och högkvalitativa detaljer med förbättrad effektivitet, påskyndade ledtider och ökad lönsamhet. SAF™ 3D-skrivare är speciellt utvecklade för tillverkande företag och industrier som arbetar med någon form av serieproduktion.

 • SAF teknisk beskrivning.jpg

 • Pulverbaserad utskriftsmetod från Stratasys

  Stratasys har i samarbete med XAAR3D under tio års tid forskat och utvecklat utskriftsmetoden SAF (Selective Absorption Fusion). Tekniken liknar MJF (Multi Jet Fusion) men innehåller ett antal tekniska innovationer som ger klara fördelar i jämförelse med MJF. Man har bland annat säkerställt ett unikt pulverhanteringssystem som gör att nödvändigt pulver alltid distribueras över hela byggytan. Allt eventuellt överflödspulver kan återanvändas, vilket minimerar pulvrets termiska exponering och minskar pulvrets åldrande. Detta resulterar i betydande kostnadsbesparingar. SAF-tekniken erbjuder även en klart förbättrad fördelning av värmen över hela byggytan. Dessa fördelar och ytterligare ett antal tekniska innovationer ger en högre kvalitet på detaljerna, förbättrad effektivitet, snabbare ledtider och ökad lönsamhet.

  3D-skrivare som använder SAF:

 • SAF Protech Stratasys 800 px.jpg

 • Design Guide.jpg

 • Hur fungerar SAF?

  SAF-tekniken använder en vätska kallad HAF (High Absorbing Fluid) som reagerar på infrarött ljus. HAF-vätskan läggs ut med hjälp av ett industriellt utvecklat Piezo-elektiskt skrivarhuvud med exceptionell driftsäkerhet. Därefter exponeras lagret av den infraröda ljuskällan, vilket gör att ytan som behandlats med HAF smälter samman.

  Denna process repeteras sedan lager för lager till detaljen är färdig. SAF använder även den patenterade tekniken Big Wave™ pulverhantering för att jämt fördela pulver över byggytan, samt skyddar pulvret från överhettning.

  Vill du veta mer? Vi finns här för att svara på dina frågor inom additiv tillverkning. Kontakta oss idag.


 • Kontakta säljare

  Kontakta en säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

  Försäljning 3D-skrivare, Mälardalen/Norra Sverige
  Johan Nyström
  johan.nystrom@protech.se
  Telefon: +46 (0)8 - 564 73 391
  NYTT! Boka ett möte direkt med Johan här.

  Försäljning 3D-skrivare, Södra Sverige
  Daniel Risberg
  daniel.risberg@protech.se
  Direkt: 033-44 24 44
  NYTT! Boka ett möte direkt med Daniel här.


 • Om Protech

  Protech är Nordens ledande leverantör av 3D-skrivare. Det som kännetecknar Protech är en kompetent sälj- och serviceorganisation, leverans av driftsäkra produkter och lokalt lager av förbrukningsmaterial för snabba leveranser. 

  Vi har levererat Stratasys 3D-skrivare sedan 1994 och finns till hands för kundsupport och materialförsäljning till alla Stratasys 3D-skrivare.

  Stratasys Partner logo 2016_300px.png