Fordon- och transportindustri

Snabb tillverkning av prototyper, verktyg, jiggar och fixturer, samt produktionsdelar redo för slutanvändning.

Med additiv tillverkning inom fordon- och transportindustrin kan man skapa bättre design, lättare verktyg och viktigaste av allt, spara tid och pengar. Konstruktörerna får större designfrihet och möjlighet att iterera snabbare på en hårt konkurrensutsatt marknad.

 • Fordonsindustrin 3d printer additiv tillverkning Stratasys Protech.jpg

 • Konceptmodeller, reservdelar och ergonomiska verktyg

  Fordon- och transportindustrin är i ständig utveckling och behovet av driftsäkra och pålitliga lösningar inom additiv tillverkning fortsätter att öka. Traditionella tillverkningsmetoder som formsprutning har länge varit industristandard. Men med additiv tillverkning erbjuds unika fördelar som hjälper tillverkare att möta utmaningar, minimera kostnader, påskynda ledtider och ligga i framkant på en konkurrenskraftig marknad.

  Tillverka 3D-utskrifter direkt på fabriksgolvet, och eliminerar väntetider på delleverans från underleverantörer, vilket ger full kontroll på hela produktionskedjan. Skriv ut allt från personliga instrumentbrädor eller speciella mugghållare, till specialanpassade, ergonomiska monteringsverktyg och prototyper som ska funktionstestas i riktigt tuffa miljöer.

  Se till att dina processer är tillräckligt smidiga för att öka flexibiliteten i produktionslinjen – ett måste i den ständigt föränderliga världen av transport och mobilitet.

 • Prototyping Aerospace Automotive.png

 • Automotive Car Gear Shifters Vivid Color 2.jpg

 • Certifierade material till fordon- och transportindustrin

  Stratasys erbjuder ett brett utbud av 3D-utskriftsmaterial som uppfyller höga fordonskrav. Materialen sträcker sig från transparenta och gummiliknande fotopolymerer som skapar verklighetstrogna 3D-utskrifter i fullfärg, till termoplaster av produktionskvalitet som tål de allra tuffaste funktionstester i verkligheten.

  De högpresterande termoplasterna har materialegenskaper som beständighet mot värme och kemikalier, flamskydd, hög hållfasthet och UV-stabilitet. Det finns också material som är certifierade enligt den europeiska standarden EN 45545-2 som efterfrågas av verksamheter som arbetar inom fordon och transport.

  Även metall blir ett alltmer vanligt materialalternativ för framställning av komponenter och slutprodukter inom fordonsindustrin. Xact Metal 3D-skrivare är öppna system och tillåter därmed användarna att experimentera fritt med olika parametrar.

 • Stratasys F123-serie

  Stratasys F123 är en serie 3D-skrivare anpassade för företag och industri. Ett utmärkt alternativ till kontorslandskap där...

 • Stratasys F123 CR-serie

  Komplettera fabriksgolvet med 3D-utskrift av kolfiber. F123-seriens kompositfärdiga 3D-skrivare erbjuder utskrift i kolfiberförstärk...

 • ABS-CF10

  Överlägsen styrka och styvhet. FDM ABS-CF10 är kolfibermaterialet som ersätter metall i jiggar och fixturer, funktionella proto...

 • Stratasys F770

  F770 är en användarvänlig och prisvärd 3D-skrivare med ett generöst byggutrymme. 3D-skrivaren passar perfekt till riktigt ...


 • Kontakta säljare

  Kontakta en säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

  Daniel Risberg
  daniel.risberg@protech.se
  Direkt: 033-44 24 44
  Boka ett digitalt möte direkt med Daniel här.


 • Om Protech

  Protech är Nordens ledande leverantör av 3D-skrivare. Det som kännetecknar Protech är en kompetent sälj- och serviceorganisation, leverans av driftsäkra produkter och lokalt lager av förbrukningsmaterial för snabba leveranser. 

  Vi har levererat Stratasys 3D-skrivare sedan 1994 och finns till hands för kundsupport och materialförsäljning till alla Stratasys 3D-skrivare.

  protech-stratasys-platinum-partner.png