Nya 3D-lösningar till produktdesigners

2021-06-17

Stratasys fortsätter att sätta ett starkt avtryck på marknaden som världsledande leverantör av 3D-skrivare genom att lansera fyra nya produkter till sin hårdvaru- och mjukvaruportfölj.

Stratasys slår återigen på stora trumman och lanserar ytterligare produkter. Hårdvaru- och mjukvaruportföljen kompletteras med två nya PolyJet 3D-skrivare, J35 Pro och J55 Prime, samt två nya mjukvaruprogram. Dessa produkter är speciellt utformade för företag som arbetar med itererande designprocesser av bland annat konsumentvaror, konsumentelektronik, utbildning, fordons-, flyg- och medicintekniska produkter.

J35 Pro blir den första 3D-skrivaren med multimaterialfunktioner som med fördel kan placeras direkt på arbetsbänken. J55 Prime är baserad på den tidigare lanserade J55, men som i detta utförande levereras med möjlighet att skriva ut i nya, toppmoderna material.

-    Med dessa nya 3D-skrivare och programvaror kan designers snabbt och effektivt ta fram förpackningsprototyper med en anmärkningsvärd realism som sticker ut mot all annan 3D-utskriftsteknik jag någonsin sett, säger Anders Brask, VD för Protech Nordic AB.

Stratasys J35 Pro 3D Printer 800px.jpg
Den nya J35 Pro från Stratasys.

J35 Pro – en 3D-skrivare till låg investeringskostnad

Med tanke på den låga investeringskostnad och det materialutbud som erbjuds i J35 Pro är detta det mest prisvärda alternativet på marknaden just nu. Systemet är kompakt och lämpar sig därmed bra till arbetsplatser med ett begränsat utrymme. Med J35 Pro kan man skapa konceptmodeller i full gråskala med hög kvalité och extremt detaljerade texturer. J35 Pro kan skriva ut flera delar i upp till tre olika material samtidigt, i en och samma körning.

J35Pro-part-2-1024x587.jpg
3D-utskrivna delar från J35 Pro.

J55 Prime – skapa verklighetstrogna fullfärgsmodeller

Med J55 Prime har Stratasys skapat en prisvärd fullfärgsskrivare med flera moderna material som används inom konceptmodellering. Med denna lösning kan designers skapa verklighetstrogna fullfärgsmodeller med komplexa detaljer, ihåliga utrymmen, i allt från transparenta, till hårda och mjuka detaljer – i en och samma körning. Välj mellan material som gummiliknande Elastico, starka digitala ABS och VeroContactClear, ett certifierat material för applikationer som tillåter längre kroppskontakt. Utöver dessa material kan J55 Prime även skriva ut i DraftGrey, ett kostnadseffektivt konceptmaterial som är idealiskt för snabba och prisvärda iterationer i början av designprocessen.

3D-utskrivna förpackningsprototyper

Stratasys har utvecklat en ny programmodul som finns tillgänglig i GrabCAD Print. Det nya förpackningsdesignprogrammet gör det möjligt för designers att skapa prototyper av förpackningar i fullfärg med texturer, transparens och flexibilitet.

Programmodulen, i kombination med en PolyJet 3D-skrivare och material, hjälper designers att skapa detaljer med extremt tunna linjer, som till exempel läsbar text på etiketter. Tack vare detta kan designbyråer att visa fram ultrarealistiska fullfärgsmodeller till sina kunder, något som möjliggör snabbare beslutsprocesser.

Programmet är kompatibelt för utskrift i J8 Prime, J7-serien och J55 Prime 3D-skrivare.

CUPS1-1024x683.jpg
Fullfärgsprototyper av CUPS förpackningar, tillverkade med PolyJet-teknik.

Bädda in föremål, tomrum och vätskor i dina 3D-utskrifter

Slutligen presenterar Stratasys PolyJet Research Package som släpps i september 2021. Programmet riktar sig mot akademiker som söker större kontroll över sina PolyJet 3D-utskriftsprocesser. Programvaran gör det möjligt för användare att bädda in föremål, tomrum och vätskor i sina utskrifter, samt experimentera med 4D-tryckgeometrier för att påskynda innovation i laboratoriet.


Stratasys Partner logo.jpgKontakta en säljare

Kontakta en säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Försäljning 3D-skrivare, Mälardalen/Norra Sverige
Johan Nyström
johan.nystrom@protech.se
Telefon: +46 (0)8 - 564 73 391
NYTT! Boka ett möte direkt med Johan här.

Försäljning 3D-skrivare, Södra Sverige
Daniel Risberg
daniel.risberg@protech.se
Telefon: +46 (0)371 - 588 394
NYTT! Boka ett möte direkt med Daniel här.