Succé på SETT Syd 2015!

2015-10-30

Protech visade upp MakerBot 3D-skrivare för besökare på Skandinaviens största mässa och konferens inom det moderna och innovativa lärandet.

MakerBot på SETT

Protech närvarade i veckan tillsammans med Creative Tools och RealDream i MakerBot's monter på SETT Syd i Malmö. SETT är Skandinaviens största mässa och konferens inom det moderna och innovativa lärandet.

Intensiva mässdagar

Det blev en mycket intensiv och givande mässa, för både oss utställare och alla besökare. För MakerBot blev det här en speciellt viktigt mässa:

– SETT var en mycket lyckad mässa och det första viktiga steget att introducera 3D-skrivare till utbildningsmarknaden i Norden, säger Andreas Langfeld, General Manager MakerBot Europe. 3D-teknik kommer att vara en väsentlig del av utbildningen och varje konkurrenskraftiga skola kommer att ha en 3D-skrivare 5 år från och med nu, avslutar Langfeld.

Stort intresse av 3D-skrivare

Under mässan såg vi ett stort intresse av 3D-skrivare bland våra besökare. För att visa att 3D-design även passar yngre elever hade vi en skolklass 10-åringar som ritade i CAD.

– Vi ser att ett par länder i Europa, Mellanöstern och Afrika redan börjat att aktivt integrera 3D-teknik i sina utbildningssystem, säger Valentin Storz, Territory Manager MakerBot Europe. Det är viktigt för skolor att börja integrationsprocessen nu för att vara konkurrenskraftiga i framtiden. Vi är glada att ha våra engagerade partners Protech och Creative Tools på utbildningsmarknaden, avslutar Storz.

Kontakta Protech för att få hjälp och rekommendationer i hur 3D-tekniken kan introduceras i Er skola.

Introduktionsbok - MakerBot i klassrummet

Under mässan presenterade vi den svenska upplagan av MakerBot i klassrummet. En introduktion till 3D-skrivare i klassrummet. Boken kan beställas genom att skicka ett mail till order@protech.se. Boken kostar 490 kr exkl moms och frakt.

Nyheter om 3D-skrivare från Protech