Professionella 3D-skrivare till produktion i metall

Protech har ett komplett utbud av 3D-skrivare i olika prisklasser från Xact Metal och Desktop Metal.

Iterera snabbare, minska ledtider och produktionskostnader med en 3D-skrivare som matchar just dina behov. Välj mellan tre olika tekniker: Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion), BMD (Bound Metal Deposition) och SPJ (Single Pass Jetting).

 • 3D-skrivare för metallproduktion från Protech

  Protech erbjuder flera olika modeller av 3D-skrivare från Xact Metal och Desktop Metal som passar användare inom tillverknings- och produktionsindustrin, men även all form av utbildning. Med 3D-skrivare i egen regi effektiviseras hela produktionslinjen och användaren får full kontroll över sina kostnader.

  Xact Metals 3D-skrivare XM200C och XM200S passar verksamheter och industrier som vill arbeta med pulverbaserad metallteknik och ha friheten att själva kunna experimentera med nya material. Det användarvänliga Studio System+ från Desktop Metal passar kontorslandskap där man önskar ha ett komplett produktionssystem med 3D-skrivare, tvättstation och sintringsugn.

  Skriv ut med Metal PBF-, BMD- eller SPJ-teknik

  Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion) heter tekniken som används i alla 3D-skrivare från Xact Metal. I systemen från Desktop Metal används två olika tekniker som kallas BMD (Bound Metal Deposition) och SPJ (Single Pass Jetting). Läs om skillnaderna nedan.

 • Metal PBF från Protech.jpg

  Så här fungerar Metal PBF

  Metal PBF är en tillverkningsmetod där metallpulver smälts samman med laser, lager för lager till en färdig metalldetalj. Det krävs normalt ingen efterbehandling av detaljen som kommer ur maskinen för att uppnå optimal styrka. Inom additiv tillverkning kallas denna tillverkningsmetod även för SLM (Selective Laser Melting) eller DMLS (Direct Metal Laser Sintering).

 • BMD från Protech.jpg

  Så här fungerar BMD-tekniken

  BDM är en tillverkningsmetod där en blandning av metallpulver och polymer smälts samman och läggs ut lager för lager. Den färdiga utskriften läggs sedan i en tvätt som tvättar bort polymeren, och därefter används en sintringsugn för att sintra ihop utskriften till en färdig metalldetalj. Tillverkningsmetoden efterliknar den välkända FDM-tekniken från Stratasys.

 • SPJ Protech.jpg

  Så här fungerar SPJ-tekniken

  SPJ är en tillverkningsmetod där ett bindningsmedel sprayas ut på en bädd av metallpulver, lager för lager till en färdig metalldetalj. Därefter läggs detaljen i en sintringsugn för att sintra ihop utskriften till en färdig metalldetalj.