Professionella 3D-skrivare för metallbearbetning

Xact Metal 3D-skrivare skapar nya möjligheter att snabbt och enkelt skriva ut detaljer i metall.

3D-skrivare från Xact Metal passar verkstäder, tillverkande företag och industrier som har behov av prototyptillverkning och lågserieproduktion. Xact Metal 3D-skrivare har låga investerings- och driftkostnader, vilket gör det möjligt för mindre verksamheter att investera.

 • Xact Metal Produktion.jpg

 • Välj en metallskrivare från Xact Metal

  Med smart modultänk och banbrytande teknik har Xact Metal utvecklat XM200C, ett system baserad på den välkända tekniken Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion). XM200C med en byggutrymme på 127 x 127 x 127 mm.

  XM200G är ett större 3D-skrivarsystem med ett byggutrymme på 150x150x150 mm. Den är baserad på den beprövade, lättanvända och kostnadseffektiva designen av XM200C men med högpresterande galvanometersystem för laserstyrningen, samt dubbla lasrar.

  Följande material finns för närvarande tillgängliga: Stainless Steel (316L, 17-4 PH, 15-5, 400 Series), Super Alloys (718, 625, Cobalt Chrome F75, Hastelloy® X), Tooling Steels (Maraging M300, H13), Bronze och Copper (C18150). Alla parametrar som levereras av Protech kommer från den välkända producenten Praxair.

 • XM.jpg

 • Xact Metal close up 800px.jpg

 • Låga investerings- och driftkostnader

  Med låga investerings- och driftkostnader är Xact Metal 3D-skrivare ett passande alternativ till mindre verkstäder, tillverkande företag och industrier med begränsad budget.

  3D-skrivarna lämpar sig utmärkt till prototyptillverkning och lågserieproduktion. Med hög precision kan man skriva ut detaljer med extremt hög detaljrikedom. Både XM200C och XM200G kostar en bråkdel av motsvarande metallskrivare utan att ge avkall på kvalité eller detaljrikedom.

  Xact Metal har utvecklat innovativa 3D-skrivare som är enkla att installera i vanliga lokaler så att kunder ska slippa stora ombyggnationer och/eller installation av specialanpassade ventilationssystem och avancerad säkerhetsutrustning.

  Kontakta Protech för en offert eller läs mer om XM200C och XM200G.

 • Så går Metal PBF utskriftsprocess till

  Process som används i XM200C och XM200G kan enkels beskrivas i ett antal steg. 3D-skrivaren laddas med metallpulver och en laserstråle sveper över metallpulverbädden och smälter ihop pulver, lager för lager. Den färdiga metalldetaljen sitter fast på en byggplatta som avlägsnas från maskinen. Detaljen kapas loss från byggplattan och är där efter redo för användning.

  Båda 3D-skrivarna är öppna system vilket möjliggör att användaren själv kan förändra alla parametrar i maskinen. Användaren kan även välja att köra andra pulver än de som Protech levererar.

  Kontakta Protech för en offert.

 • Metal PBF från Protech - mindre.jpg


 • Kontakta säljare

  Fyll i ett kontaktformulär eller kontakta vår säljare direkt för ytterligare information om våra 3D-skrivare från Xact Metal.

  Anders Brask
  anders.brask@protech.se
  Direkt: 08-594 708 06


 • Om Protech

  Protech är Nordens ledande leverantör av 3D-skrivare. Det som kännetecknar Protech är en kompetent sälj- och serviceorganisation, leverans av driftsäkra produkter och lokalt lager av förbrukningsmaterial för snabba leveranser. Läs mer om Protech här.

  Xact Metal är ett ungt och innovativt företag från USA. Protech är sedan början av 2019 nordisk återförsäljare av samtliga produkter från Xact Metal.

  XactMetalLogo.png