Professionella 3D-skrivare för produktion i metall

Protech har ett heltäckande produktutbud av 3D-skrivare för metallutskrifter från Desktop Metal och Xact Metal.

Iterera snabbare, minska ledtider och produktionskostnader med en 3D-skrivare som matchar just dina behov. Protech erbjuder produkter med banbrytande tekniker som Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion), BMD (Bound Metal Deposition), Binder Jetting och SPJ (Single Pass Jetting).

 • 3D-skrivare och material för metallproduktion

  Protech har ett heltäckande produktutbud av professionella 3D-skrivare från Xact Metal och Desktop Metal. Våra 3D-skrivare baseras på banbrytande tekniker som Metal PBF (Metal Powder Bed Fusion), BMD (Bound Metal Deposition), Binder Jetting och SPJ (Single Pass Jetting). Med marknadens bredaste utbud av metaller, allt från rostfritt stål till koppar, kan våra kunder täcka de allra flesta applikationsområden med additiv tillverkning.

  Låga investerings- och driftkostnader gör metallproduktion allt mer tillgängligt för mindre verkstäder, tillverkande företag och industrier med begränsad budget. 3D-skrivare ska också vara enkla att installera i vanliga lokaler så att större ombyggnationer och/eller installation av specialanpassade ventilationssystem kan undvikas.

  3D-skrivare till verkstäder, företag och industrier

  XM200C är en driftsäker 3D-skrivare från Xact Metal som passar verkstäder, tillverkande företag och industrier med begränsade budgetar. Denna metallskrivare bygger på den pulverbaserade tekniken Metal PBF och ger brukaren ett öppet system att själv kunna experimentera fritt med nya material.

  Studio System+ från Desktop Metal är ett användarvänligt produktionssystem som passar användare som på något vis inte kan eller vill hantera pulver i sina produktionsmiljöer. Studio System+ producerar utskrifter med den unika BMD-tekniken. Systemet består av tre enheter med 3D-skrivare, tvättstation och sintringsugn. Desktop Metal Shop System™ använder Binder Jetting som sprayar ut ett bindningsmedel över en bädd av metallpulver, lager för lager. Shop System finns i fyra olika utskriftvolymer och passar serieproduktion inom maskinverkstäder. Läs mer om de olika teknikerna nedan:

 • Metal PBF från Protech.jpg

  Så här fungerar Metal PBF

  Metal PBF är en tillverkningsmetod där metallpulver smälts samman med laser, lager för lager till en färdig metalldetalj. Det krävs normalt ingen efterbehandling av detaljen som kommer ur maskinen för att uppnå optimal styrka. Inom additiv tillverkning kallas denna tillverkningsmetod även för SLM (Selective Laser Melting) eller DMLS (Direct Metal Laser Sintering).

 • BMD från Protech.jpg

  Så här fungerar BMD-tekniken

  BDM är en tillverkningsmetod där en blandning av metallpulver och polymer smälts samman och läggs ut lager för lager. Den färdiga utskriften läggs sedan i en tvätt som tvättar bort polymeren, och därefter används en sintringsugn för att sintra ihop utskriften till en färdig metalldetalj. Tillverkningsmetoden efterliknar den välkända FDM-tekniken från Stratasys.

 • SPJ Protech.jpg

  Så här fungerar SPJ-tekniken

  SPJ är en tillverkningsmetod där ett bindningsmedel sprayas ut på en bädd av metallpulver, lager för lager till en färdig metalldetalj. Därefter läggs detaljen i en sintringsugn för att sintra ihop utskriften till en färdig metalldetalj.

  Binder Jetting har samma utskriftsmetod som SPJ.


 • Kontakta säljare

  Fyll i ett kontaktformulär eller kontakta vår säljare direkt för ytterligare information om våra 3D-skrivare från Xact Metal eller Desktop Metal.

  Säljare, Mälardalen/Norra Sverige
  Johan Nyström
  johan.nystrom@protech.se
  Telefon: 08 - 594 73 391

  Säljare, Södra Sverige
  Daniel Risberg
  daniel.risberg@protech.se
  Telefon: 033 - 44 24 40

  Försäljningsansvarig, 3D-skrivare
  Evald Ottosson
  evald.ottosson@protech.se
  Telefon: 08 - 594 70801


 • Vi hjälper dig att lyckas

  Med vår expertis och breda kunskap hjälper vi kunder att hitta rätt lösningar som kompletterar deras verkstäder och produktionsanläggningar med produktion i metall. Med 3D-skrivare i egen regi kan tillverkande företag och industrier reducera ledtider och produktionskostnader drastiskt. Protech hjälper kunder att lyckas genom att dela med sig av sina kunskaper och långa erfarenhet i branschen.


  Om Protech

  Protech är Nordens ledande leverantör av 3D-skrivare. Det som kännetecknar Protech är en kompetent sälj- och serviceorganisation, leverans av driftsäkra produkter och lokalt lager av förbrukningsmaterial för snabba leveranser.

  Våra 3D-skrivare kommer från Stratasys, MakerBot, Desktop Metal och Xact Metal.

  1 - Logos Suppliers Protech.jpg