Bästa industriella 3D-skrivaren för kolfiber

2022-03-11

Fortus 450mc från Stratasys har utsetts till en av marknadens bästa industriella 3D-skrivare när det kommer till utskrift i kolfiber. Industriella 3D-skrivare för kolfiber gör det enkelt att producera starka jiggar, fixturer och produkter för slutanvändning.

Fortus 450 best industrial 3D printer stratasys.jpg

all3dp.com är ett världsledande magasin inom 3D-skrivare och 3D-utskrifter. Årligen utser all3dp.com en rad olika 3D-skrivare som passar bäst ihop med specifika användningsområden.

I år har all3dp.com utsett Fortus 450mc till en av marknadens bästa industriella 3D-skrivare när det kommer till utskrifter i kolfiber. Industriella 3D-skrivare för kolfiber gör det enkelt att producera starka jiggar, fixturer och produkter för slutanvändning.

Utskrifter i kolfiber ersätter metall och stål

Nylon 12CF.jpg3D-utskrift i kolfiber ger delar med styrkan av metall och vikten av plast. Kolfiber har också hög motståndskraft mot värme, kemikalier och korrosion. Material med kolfiber gör cykelramar lättare, propellerblad starkare och industriverktyg mer hållbara.

Även om kolfiber har varit ett tillverkningsmaterial sedan 1960-talet, är det relativt nytt för många inom 3D-print. Kolfiber blandat med andra basmaterial av högpresterande plaster, förbättrar materialets egenskaper och breddar användarnas applikationer. I dag ersätter 3D-printade kolfiberdelar metalldelar i funktionella prototyper inom flyg- och fordonsindustri. Andra produkter och verktyg som en gång tillverkades av stål produceras nu i kolfiber i stället.

Fortus 450 – en marknadsledande 3D-skrivare

Fortus 450mc levererar exakta utskrifter med hög repeterbarhet, varje gång. Den pålitliga prestandan tillåter användaren att skapa hållbara leveranskedjor, påskynda ledtider och minska produktionskostnader. FDM Nylon 12CF-materialet (carbon fiber) har ett högt kolfiberinnehåll (35 vikt-%), stark sammanbindning i Z-led och hög fyllnadsgrad för bästa styrka. Materialet passar avancerade applikationsområden inom industriell produktion där konstruktörer och ingenjörer skriver ut funktionella prototyper, slutprodukter och verktyg.

Dessutom stöder Fortus 450mc 13 andra material, vilket gör den till en mångsidig 3D-skrivare.


Länk till Best Industrial Carbon Fiber 3D Printers of 2022 by all3dp.com

protech-stratasys-platinum-partner.png


Kontaktuppgifter

Kontakta vår säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Daniel Risberg
E-post: daniel.risberg@protech.se
Telefon: 073 806 14 93

Boka möte med Daniel Risberg på Protech(5).png


Kontaktformulär

*Obligatoriska uppgifter