Nya produkter och material från MakerBot

2020-05-26

MakerBot utökar den snabbt växande Method-serien med ytterligare 3D-skrivare och tillgängliga material anpassade för industrin.

Nyhet -  MAKERBOT METHOD CARBON.jpg

MakerBot tar ett nytt kliv och lanserar Method Carbon Fiber Editions. De nya 3D-skrivarna är utformade för att göra det möjligt för ingenjörer och konstruktörer att skriva ut starka och mer exakta delar för tillverkning av verktyg, jiggar och fixturer. Även produktion av slutprodukter som kan ersätta metalldelar inom vissa applikationer.

MakerBot® Method Carbon Fiber Edition och MakerBot® Method X Carbon Fiber Edition levereras förkonfigurerade och kompletta med extruders till Nylon CF. 3D-skrivarna kan även kompletteras med alla material som finns tillgängliga till respektive Method och Method X.

Kolfiberförstärkt Nylon från MakerBot

Det nya materialet MakerBot Nylon CF är ett idealiskt lättviktsalternativ till metall, som kan ersätta komponenter inom till exempel fordonsindustrin. Materialet är mycket vridstyvt och har hög värmetålighet. Eftersom man kan kombinera Nylon CF med stödmaterialet Stratasys® SR-30 blir det enklare att skriva ut delar med komplexa geometrier och inre håligheter.

PC-ABS-AC-VENT-2.jpgNya material för tuffa applikationsmiljöer

MakerBot lanserar ytterligare två material, PC-ABS och PC-ABS FR (Fire Retardant) som kommer vara tillgängliga till Method X och Method X Carbon Fiber Edition. PC-ABS är ett material med hög styrka och värmetålighet som passar applikationer som ska användas i tuffa miljöer. PC-ABS FR har samma egenskaper i grunden, men i tillägg en flamskyddsförmåga och en mycket högre värmetålighet än PC-ABS. Materialen passar ypperligt inom fordons-, järnvägs- och elektronikindustrin.


MakerBot_Authorized_Platinum_Wht.pngKontakta en säljare

Kontakta en säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Försäljning 3D-skrivare, Mälardalen/Norra Sverige
Johan Nyström
johan.nystrom@protech.se
Telefon: 08 - 564 73 391

Försäljning 3D-skrivare, Södra Sverige
Daniel Risberg
daniel.risberg@protech.se
Telefon: 033 - 44 24 40