Uppdaterar 3D-skrivare med stöd av klinisk forskning

2020-12-07

Med stöd av klinisk forskning har Stratasys vidareutvecklat 3D-skrivaren J750 Digital Anatomy™ för att ge realistisk simulering och känsla till funktionella benmodeller.

Nyhet - Stratasys Advanced Bone.jpg

Stratasys vidareutvecklar sin J750 Digital Anatomy™ 3D-skrivare. De nya forskningsstudierna verifierar den biomekaniska noggrannheten hos 3D-utskrivna ortopediska modeller.

3D-utskrifter är enligt forskning biomekaniskt realistiska

Utskrifter med avancerade benegenskaper är inte längre bara verklighetstrogna visuellt, utan även biomekaniskt realistiska, enligt forskningsstudierna. En mjukvaruuppgradering till J750 Digital Anatomy™ gör det möjligt att skriva ut 3D-modeller som efterliknar porösa benstrukturer, fibrös vävnad och ligament som beter sig precis som mänskligt ben.

Forskare vid Computational Mechanics and Experimental Biomechanics Lab vid Tel Aviv University har genomfört en klinisk utvärdering av egenskaperna hos benmodeller som var utskrivna på Digital Anatomy-systemet. Med särskilt fokus på hur exakt de replikerade skruvutdragskraften och drivmomentet med kortikala och trabekulära skruvar. Studien drog slutsatsen att ortopediska skruvar i de 3D-utskrivna modellerna hade ett lika haptiskt svar som på mänskligt ben.

En andra studie som genomfördes av forskare vid Technion Institute of Technology's Materials and Engineering Laboratory i Israel jämförde den mekaniska noggrannheten hos 3D-utskrivna ryggradsmodeller jämfört med mänskliga ryggar. Studien kunde visa att de 3D-utskrivna modellerna av ländryggen på ett mycket precist sätt replikerade rörelseomfånget som det går att läsa om i publicerad litteratur om mänskliga ryggar.

Läs den ursprungliga artikeln här.

protech-stratasys-platinum-partner.png


Kontaktuppgifter

Kontakta vår säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Daniel Risberg
daniel.risberg@protech.se
Direkt: 033-44 24 44
Boka ett möte direkt med Daniel här.


Kontaktformulär

*Obligatoriska uppgifter