Xact Metal ingår partnerskap med Uddeholm

2024-03-19

Xact Metal expanderar inom formsverktygsindustrin med nytt, revolutionerande verktygsstål från Uddeholm.

Xact Metal ingår partnerskap med Uddeholm.png

I syfte att öka tillgängligheten av prisvärda lösningar inom metallprint för små och medelstora företag, utökar Xact Metal sitt erbjudande genom att inkludera Corrax verktygsstål för additiv tillverkning. Uddeholm, som har sin produktion i Hagfors, Sverige, är världens ledande tillverkare av högpresterande verktygsstål för industriverktyg.

Genom samarbetet med Uddeholm och introduktionen av Corrax för AM, kan Xact Metals kunder nu dra nytta av ett korrosionsbeständigt, koboltfritt verktygs- och formstål som, efter polering, kan uppnår en ytfinish på A1.

-    Vi är stolta över vårt partnerskap med Uddeholm och möjligheten att erbjuda deras revolutionerande Corrax metallpulver, säger Juan Mario Gomez, VD för Xact Metal. Vi har nu nått en punkt där vår prisvärda, högpresterande 3D-utskriftsteknik och Uddeholms materialkunskap kommit till den punkt där införandet av additiv tillverkning börjar leverera verklig nytta till verktygstillverkande industri. Uddeholms långa historia och praktiska kunskap inom stålindustrin bidrar med spetskompetens och innovation till vårt samarbete.

Uddeholm.png

Traditionell formverktygstillverkning haft ofta svårt att skapa optimal kylning på grund av begränsningarna i de traditionella tillverkningsmetoderna. Med införandet av additiv tillverkning inom verktygsindustrin markeras en betydande milstolpe. Denna teknik ger formverktygstillverkare oöverträffade möjligheter vid skapandet av komplexa kylkanaler som ger optimerad kylning och kortare cykeltider.

-    Vi på Uddeholm är mycket glada över vårt samarbete med Xact Metal, säger Kevin Rochford, Vice President of Sales på Uddeholm. Detta partnerskap innebär inte bara en framsteg inom additiv tillverkning, utan också inledningen av en ny era för form- och verktygsindustrin. Här möts komplexitet och effektivitet, tradition och innovation. Med vår långa historia inom stålindustrin ser vi detta som ett naturligt steg framåt.

Förutom de tekniska framstegen är Corrax-pulvrets miljöfördelar också anmärkningsvärda. Uddeholms hållbara produktionsmetoder prioriterar användning av fossilfri el för att uppnå en fossilfri pulvertillverkningsprocess.

Xact Metal och Uddeholm kommer att presentera detta banbrytande samarbete på NPE 2024, där deltagarna får möjlighet att lära sig mer om Corrax verktygsstålspulver och dess omvälvande inverkan på verktygs- och gjutningsindustrin.

XactMetalLogo.png


Vill du veta mer?

Kontakta Protech för mer information om hur additiv tillverkning kan användas i ditt företag. Vi hjälper dig att hitta rätt lösningar som kan både effektivisera utvecklingsprocesser och reducera produktionskostnader.

Anders Brask
anders.brask@protech.se
Telefon: 070 620 87 08


Kontaktformulär

*Obligatoriska uppgifter