Xact Metal lanserar ny metallprinter

2021-11-15

En ny prisvärd 3D-skrivare för högpresterande utskrifter i metall är nu tillgänglig för små och medelstora företag.

Nyhet - XM200G.jpg

Xact Metal lanserar XM200G som ska ge konstruktörer, utvecklare och tillverkare möjligheten att skriva ut metalldelar med hög kvalitet till överkomliga investerings- och driftkostnader. Sett på den utskriftshastighet och utskriftskvalité som erbjuds är XM200G från Xact Metal den mest prisvärda Metal-PBF (Powder Bed Fusion) 3D-skrivaren på marknaden. Priset för XM200G startar på 990 000 SEK.

–    Vi på Protech är riktigt glada att kunna lansera en högpresterande 3D-skrivare för metall till ett mycket attraktiv pris, säger Anders Brask, VD för Protech Nordic AB. Svenska små och medelstora företag får nu en chans att verkligen kunna utnyttja de fördelar som 3D-skrivarteknik ger vid tillverkning av metalldetaljer i låga serier, avslutar Brask.

Ökad utskriftshasighet med två lasrar

XM200G är baserad på den beprövade, lättanvända och kostnadseffektiva designen av XM200C metallskrivare men med högpresterande galvanometersystem för laserstyrningen. Denna nya konstruktion ger snabbare utskriftshasighet med upp till två lasrar som överlappar 100% av byggytan med 100 𝜇m laserpunkt.

Med byggvolym på 150x150x150 mm är XM200G en mycket konfigurerbar maskin med optioner som 100, 200 eller 400W fiberlaser, vattenkylda galvanometrar, utökad materialbehållare och åtkomst med handskar från utsidan för enkelt hanterande av detaljer och pulver med det integrerade pulverhanteringssystemet.

Nordisk återförsäljare av Xact Metal

Protech är sedan 2019 nordisk återförsäljare av Xact Metal. Med en kompetent serviceorganisation och lokalt lager av förbrukningsmaterial får kunden inte bara en driftsäker produkt, utan också en stöttande partner som är med på hela resan, även efter investeringen.

 


Vill du veta mer?

XactMetalLogo w.space.pngKontakta Protech för mer information om hur additiv tillverkning kan användas i ditt företag. Vi hjälper dig att hitta rätt lösningar som kan både effektivisera utvecklingsprocesser och reducera produktionskostnader.

Anders Brask
anders.brask@protech.se
Telefon: 08 - 594 708 06