Professionella FDM 3D-skrivare för tillverkning av konceptmodeller, jiggar, fixturer och slutprodukter

Stratasys-3D-printers_Protech.pngStratasys FDM 3D-skrivare

3D-skrivare blir allt mer populära och idag finns det gott om alternativ för dig som planerar att investera i en egen skrivare. Med en 3D-skrivare från Stratasys kan bland annat ingenjörer och produktutvecklare skriva ut fysiska objekt från tredimensionella datafiler och på så vis skapa olika former av prototyper eller föremål i en mängd olika material. Man kan exempelvis skriva ut reservdelar, fixturer, konceptmodeller, funktionsmodeller och dekorativa designföremål.


Rulla produktlistan ovan för att se våra 3D-skrivare och klicka på bilderna för mer information.

 

Kontakta säljare:

Försäljningschef Norden

Evald Ottosson
Telefon: +46 (0)8 - 594 708 01

Säljare Mälardalen/Norra Sverige

Johan Nyström
Telefon: +46(0)8-564 733 91

Säljare Södra Sverige

Daniel Risberg
Telefon: +46 (0)371 - 588 394

Köpa 3D-skrivare

Protech erbjuder flera olika modeller av FDM 3D-skrivare från Stratasys. Stratasys 3D-skrivare sträcker sig till professionella användare i tillverknings- och produktionsmiljöer. Samtliga 3D-skrivare använder den omtalade FDM-metoden.
 

Hur fungerar en FDM 3D-skrivare?

FDM (Fused Deposition Modeling) är en välprövad metod för 3D-skrivare som uppfanns i slutet på 1980-talet. En 3D-skrivare som använder FDM-tekniken bygger, efter en digital modell (.stl-fil), lager-för-lager genom att smälta ner termoplast till ett flytande tillstånd. Därefter extruderas plasten som läggs ut i strängar på varandra som stelnar direkt.


Plattformen som objektet byggs på sänks efter varje lager för att ge plats för nästa lager tills modellen är helt färdigbyggd. Höjden och bredden på det som kan skrivas ut avgörs av maskinens storlek och dess räckvidd i längd, bredd och höjd. 
 

Läs mer om FDM-tekniken i vår FAQ »
 

3D-modellering

För att kunna skriva ut ett tredimensionellt ­objekt behövs först en CAD-fil, som är en tredimensionell ritning av ett föremål. Denna ritning kan skapas med en mängd olika program för 3D-modellering som sedan analyseras av skrivarens program som i sin tur avgör hur föremålet ska skapas på bästa sätt enligt den tidigare nämnda FDM-tekniken.
 

Exempel på 3D-modelleringsprogram är TopSolid’Design och PowerSHAPE.

 

Kundcase:

Korta leveranstider med egen produktion »
Roxtec halverar utvecklingstiden för nya produkter »
Stockholms innerstad printad i en skala på 1/1000 »

 


StratasysPartner2016_300px.png
Vi är Stratasys Platinum Partner 2016.

Kontakt 3D-skrivare Protech