Stratasys H350 printar med extremt hög packningstäthet

220 detaljer printade på 6 timmar med en packningstäthet på 47,5%. Jämfört med konkurrerande utskriftmetoder visar sig SAF-tekniken vara helt unik.

Bildspel - SAF 2.png

Protech har på kort tid utfört ett konstruktions- och tillverkningsuppdrag med målet att tillverka en serie specialanpassade clips för låsning kring ett strängsprutat rör.

Valet av produktionsmetod föll på Stratasys nyutvecklade teknik SAF (Selective Absorption Fusion). Stratasys H350 är 3D-skrivaren som använder SAF-tekniken och speciellt utvecklad för serieproduktion av slutprodukter.

I ett första bygge packades 220 detaljer i fyra lager med en packningstäthet på 47,5%. Bygget tog totalt 6 timmar inklusive bygg- och nedkylningstid. Detta ger en löpande produktionstid på 1,4 minuter per detalj och allt överskottspulver kan återvinnas.

Bildspel - SAF.png

När vi jämför vårt produktionsresultat med konkurrerande utskriftsmetoder kan vi konstatera att produktiviteten ur en H350 är unik. Vid tester med annan pulverbaserad teknik kan vi se att detaljens geometri måste packas i 45 graders vinkel för att undvika sjunkningar på ytorna, ett fenomen som inte finns på H350.

Avsaknaden av fenomenet beror på den unika temperaturkontroll av printbädden i Stratasys H350 samt att spridningen av pulver och värmning sker parallellt och i samma riktning.

Stratasys SAF.png3D-skrivaren H350 passar industrier som har höga krav på utskriftskvalité och säkra produktionskedjor. Företag som arbetar med kommersiell utrustning, konsumtionsvaror, fordon och transport samt andra industrier som kräver hög repeternoggrannhet vid serieproduktion.

Detaljerna är printade med High Yield PA11.

Kontakta säljare

Daniel Risberg
E-post: daniel.risberg@protech.se
Direkt: 073 806 14 93


20230413_144313.jpg

Här kan man tydligt se på detaljen till vänster, printad med konkurrerande teknik, grova sjunkningar på ytorna.
Detaljen till höger är printad i Stratasys H350.

20230413_134641.jpg

Detalj printad med konkurrerande teknik visar grova sjunkningar på ytorna.


Kontaktformulär

*Obligatoriska uppgifter