Stratasys® FDM 3D-skrivare

Stratasys professionella FDM 3D-skrivare passar tillverkning av konceptmodeller, jiggar, fixturer och slutprodukter.

Stratasys breda sortiment av FDM 3D-skrivare och material passar användare i tillverknings- och produktionsmiljöer, samt kreativa företag med höga krav på slutresultatet. Med en FDM 3D-skrivare kan man skriva ut slittåliga och starka modeller för funktionstester och slutprodukter.

Fortus 900 3D-skrivare från Protech
Fortus 250mv 3D-skrivare från Stratasys, Protech
 •  

  FDM 3D-skrivare från Stratasys

  Stratasys FDM (Fused Deposition Modeling) 3D-skrivare och produktionssystem finns i flera olika prisklasser. Det som skiljer dem åt är bland annat 3D-skrivarens utskriftkvalité och byggutrymme. Stratasys FDM 3D-skrivare stäcker sig från uPrint SE Plus med ett byggutrymme på 203 x 203 x 152 mm, till den största 3D-skrivaren Stratasys F900 som har ett imponerade byggutrymme på 914 x 609 x 914 mm.

 • Applikationsområden

  Stratasys FDM 3D-skrivare hjälper företag att skapa sina idéer till framgångsrika produkter. Genom att skriva ut digitala modeller i ABS kan designers och ingenjörer funktionstesta, utvärdera och förbättra sin design på ett snabbt och effektivt sätt. Om man upptäcker och åtgärdar konstruktionsfel i tidigt skede av designcykeln kan många spara tid och snabbare få ut produkten på marknaden. 3D-skrivare hjälper också designers att förmedla sina idéer med fysikaliska modeller till medarbetare och kunder.

  Stratasys stora 3D-skrivare i Fortus-serien har ett brett utbud av material med bland annat böjbara Nylon12 och det starka Ultem 9085. Med dessa material kan man skriva ut hållbara prototyper som kan funktionstestas i tuffa miljöer med höga temperaturer. Utskrivna prototyper i dessa material användas i många fall som slutprodukter inom fordon- och flygindustrin.

  De mindre varianterna av Stratasys FDM 3D-skrivare, t.ex. uPrint SE Plus, passar ypperligt till gymnasieskolor och universitet. Läs mer om våra applikationsområden här.

 • Stratasys-FDM-3D-skrivare-Protech.jpg

 • Minska spillmaterial och tid på omarbete

  Med traditionella tillverkningsmetoder (t.ex. fräsning av trä eller utskärningar i frigolit) kan det ofta bli dyrt att korrigera en design. Med en 3D-skrivare kan man förhindra onödigt spillmaterial och undvika tidskrävande utarbetningar av en ny prototyp från grunden. Industridesigners och ingenjörer kan med 3D-skrivare göra digitala förändringar av designen med några enkla knapptryckningar och sedan låta en ny modell skrivas ut på några timmar.

 • Vad betyder Fused Deposition Modeling?

  Fused Deposition Modeling (FDM) är en välprövad metod för 3D-skrivare som uppfanns i slutet på 1980-talet. En Stratasys FDM 3D-skrivare bygger, efter en digital modell (.stl-fil), lager-för-lager genom att smälta ner termoplast till ett flytande tillstånd. Därefter extruderas plasten som läggs ut i strängar på varandra som stelnar direkt.

  Plattformen som utskriften byggs på sänks efter varje lager för att ge plats för nästa lager tills modellen är helt färdigbyggd. Höjden och bredden på det som kan skrivas ut avgörs av maskinens storlek och dess räckvidd i längd, bredd och höjd.

  FDM-tekniken är unik och ger fria händer att skriva ut modeller med alla tänkbara vinklar och former. Med stödmaterial bygger 3D-skrivaren modeller med hålrum och rörliga delar, som t.ex. jiggar och fixturer. Stödmaterialet bryter man enkelt bort eller löses upp genom att lägga modellen i en tvätt.

 • Om Stratasys

  Stratasys bildades 1989 och är idag världens största tillverkare av 3D-skrivare och produktionssystem. Grundarna till företaget är S. Scott Crump och hans fru Lisa Crump. Den omtalade FDM-tekniken som Stratasys 3D-skrivare använder, uppfann S. Scott Crump år 1989. Alla Stratasys FDM 3D-skrivare tillverkas i Stratasys fabriker i Minnesota, USA.

  Under åren har Stratasys köpt upp Objet och MakerBot.

  Vill du veta mer? Kontakta oss så berättar vi mer!

 • Kontakta säljare

  Kontakta en säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

  Försäljning 3D-skrivare, Mälardalen/Norra Sverige
  Johan Nyström
  johan.nystrom@protech.se
  Telefon: +46 (0)8 - 564 73 391

  Försäljning 3D-skrivare, Södra Sverige
  Daniel Risberg
  daniel.risberg@protech.se
  Telefon: +46 (0)33 - 44 24 44

  Försäljningsansvarig 3D-skrivare
  Evald Ottosson
  evald.ottosson@protech.se
  Telefon: +46 (0)8 - 594 708 01

 • Om Protech

  Protech har funnits på marknaden i 25 år och är Nordens återförsäljare av Stratasys FDM 3D-skrivare. Vi har levererat Stratasys 3D-skrivare sedan 1994.

  Stratasys Partner logo 2016_300px.png