Flyg- och rymdindustri med additiv tillverkning

Var med och navigera framtiden inom flyg- och rymdfart med additiv tillverkning.

Ergonomiska och skräddarsydda verktyg för varje användare, hållbara och starka delar som lämpar sig i miljöer med höga temperaturer. Snabbare produktion och minskade kostnader. Tillsammans utforskar vi nya vägar med additiv tillverkning inom flyg- och rymdfart.

 • Flyg och rymd 3d print.jpg

 • Få full kontroll på dina tillverkningsprocesser

  Inom flyg- och rymdfart krävs effektiva produktionskedjor för att få ut sina produkter på utsatt tid. Det finns många utmaningar och det gäller att ha full kontroll på kostnader i stora projekt.

  Tillverkning med 3D-utskrifter möjliggör snabbare iteration, beslutsfattande och respons på marknadsförändringar. Fixturer, jiggar och armaturer går från idé till produktion på en bråkdel av tiden. Tillverka robusta prototyper och ergonomiska verktyg med bästa repeterbarhet, direkt i dina produktionslokaler.

  Genom att producera 3D-printade delar i låg volym när de behövs, slipper du tänka på onödig lagerhållning och delar som aldrig kommer till användning. Skriv i stället ut det som behövs till reparationer och underhåll av dina produkter. På så sätt håller du kostnaderna nere och du får full kontroll över dina tillverkningsprocesser.

 • Series Production Fortus 450 -1.jpg

 • Ultem-1010-FDM-Stratasy-Protech.jpg

 • Skriv ut lättviktsprototyper i certifierade material

  Reducera metalldelar och flyg med lägre vikt. I många fall kan komponenter i metall ersättas med utskrifter i högpresterande termoplaster. Stratasys har ett brett utbud av material som ger oslagbar styrka jämfört med vikt. Dessa lättviktsalternativ reducerar inte bara produktionskostnader, utan också bränslekostnader.

  Additiv tillverkning skapar större designfrihet och konstruktörer kan skapa delar med komplexa geometrier och inre håligheter som inte är möjliga med andra tillverkningsprocesser. Genom att använda Stratasys certifierade material kan konstruktören vara säker på att en design tål aggressiva kemikalier, eldsflammor och giftig rök.

  Förbättra produktionseffektiviteten och flygprestanda samtidigt som du förenklar inventeringen med starka, lätta kompositdelar. Spara också tid och hitta fler sätt att optimera genom att 3D-printa dina verktyg för kompositdelar. För interiörkomponenter, mildra effekterna av sena designändringar för att hålla produktionen på rätt spår.

 • PPSF

  Ett högpresterande FDM-material med hög värme- och kemikaliebeständighet. Passar krävande applikationer som ska utsät...

 • ULTEM™ 1010

  Ett perfekt material till krävande och specialiserade applikationer som lättviktskompositverktyg. ULTEM 1010 kombinerar styrka och termis...

 • ULTEM™ 9085

  En högpresterande termoplast med utmärkta fysikaliska och mekaniska egenskaper för höga krav och specialtillämpningar. Mat...

 • FDM Nylon 12CF

  Ett kolfibermaterial som kan ersätta metall i många applikationer. Byt ut tungmetallverktyg med lättare, ergonomiska FDM-verktyg pr...


 • Kontakta säljare

  Kontakta en säljare direkt eller skicka dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

  Daniel Risberg
  daniel.risberg@protech.se
  Direkt: 033-44 24 44
  Boka ett digitalt möte direkt med Daniel här.


 • Om Protech

  Protech är Nordens ledande leverantör av 3D-skrivare. Det som kännetecknar Protech är en kompetent sälj- och serviceorganisation, leverans av driftsäkra produkter och lokalt lager av förbrukningsmaterial för snabba leveranser. 

  Vi har levererat Stratasys 3D-skrivare sedan 1994 och finns till hands för kundsupport och materialförsäljning till alla Stratasys 3D-skrivare.

  protech-stratasys-platinum-partner.png